Persoonlijke ervaringen

Disbalans met kleine honden

||

Ik stel onze kanjers graag even aan jullie voor. Boukje wordt in mei 8 jaar. Een hele lieve maar dominante man die laat weten wanneer hij iets niet leuk vindt. Hij kan behoorlijk brommen maar bijten zit niet in zijn aard. Helaas valt hij aan de lijn uit als een malle naar andere honden. Verder is hij speels en aanhankelijk. Onze Gijs wordt volgende maand 3 jaar. Gijs is een ontzettende vrolijke spring in het veld. Hij heeft super lief karakter een echte “goedzak”, speels en een echte knuffelkont. Hij is onderdanig naar Boukje. Door het voorbeeld wat hij heeft gekregen van zijn broer valt ook hij af en toe uit aan de lijn naar andere honden.

Ook de deurbel is een flinke trigger op beide mannen. Bezoekers worden van boven tot onder en van voor naar achter grondig besnuffeld. Ze blijven een geruime tijd enorm blaffen en happen.

In december is het behoorlijk uit de hand gelopen. Onze Gijs is door een Deense Dog flink in zijn billen gebeten. De Deense dog liep los en kwam hard op ons af, de honden gingen enorm tegen hem te keer en de Deense Dog heeft waarschijnlijk een corrigerende “tik” uitgedeeld, met als gevolg een bijtwond De maat was vol er moest iets gebeuren. Ik zou ze zo graag wat meer rust willen geven door ze het vertrouwen te geven in ons. Maar hoe? Ik heb de afgelopen 2 jaar enorm aan mezelf gewerkt maar ik ben blijkbaar nog niet in balans. Gisteren was het dan zover! Hulp was “on her way” in de prachtige vorm van “Life coach Leidy” om ons te trainen en te helpen een goede leider te worden voor Boukje en Gijs.

Ik was bloednerveus (staat toch je idool voor je deur) en had mij voorgenomen vooral niet te gaan stuiteren. Dat is niet helemaal gelukt want mijn hart begon sneller te kloppen op het moment dat Leidy op de bel had gedrukt, ik had geen bloed meer in mijn hoofd.

Ze heeft mij gelijk gerust gesteld en haar enorme mooie krachtige uitstraling en positieve energie gaf mij nog meer vertrouwen.

Ze ging direct van start de “knelpunten” aan te pakken. Nou gewerkt hebben wij! Anderhalf uur hard werken met zweet in mijn bilnaad. Wat een mooie ervaring, om door haar aanpak vooral aan onszelf te werken, direct al resultaat te zien en te voelen …. zo tof ????!!!!

Het mooie van Leidy haar aanpak is dat ze ongelooflijk lief, begripvol en duidelijk is zowel voor ons als voor de honden. Daarbij heeft ze een gezonde dosis humor wat het aangenaam en ontspannend maakt.

Ze heeft ons flink wat huiswerk meegegeven om mee aan de slag te gaan met onszelf en onze kanjers Boukje en Gijs. We hebben er heel veel vertrouwen en heel veel zin in het geleerde in praktijk te gaan brengen! We gaan beginnen ????????????

We hebben de jongens na al deze indrukken niet veel van zich laten horen ????????????

Leidy heel erg bedankt voor je vertrouwen en hulp ????

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/293473534650820/

Geef een reactie