Nieuws

DEZE HONDEN OOGDE AGRESSIEF, MAAR…

???????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????????? ????????????????????????????????. ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????? 2 ???????????? ???????????????????????????? ????????????????????????. ???????????? ???????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????????????. ???????????????????????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????, ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????? ????????????????????. ???????????????? ???????????????????? ???????????? ????????????????????????.

Al een hele tijd ben ik hondencoach Leidy aan het volgen en hoe meer ik zag, des te meer ik er van overtuigd raakte dat het mij ook zou gaan lukken om ontspannen te wandelen met mijn honden. Ik bestelde haar boek en ik wilde meer.

Zoals te zien zit ik, inmiddels 25 jaar, in een rolstoel en ga ik altijd uit van wat wel kan en niet wat niet kan.

Het afgelopen jaar ging niet altijd even soepel. Ik kreeg er vage klachten bij: Vermoeid, krachtverlies, ademhalingsproblemen, longontsteking, slikproblemen. Daarbij werd mijn kalium ook erg laag en verloor ik fysieke kracht. Het letterlijk niet op aan kunnen van mijn lichaam maakte me onzeker en mijn onzekerheid was voeding voor mijn beide honden. Ik was uit balans.

Ik heb 2 herdershonden Jack de zwarte Duitse herder is inmiddels 10 jaar. Hij is altijd een super makkelijke en rustige hond geweest en dus niet de aanstichter. Los van de riem is hij sociaal. De andere hond heet Banjer, ook een Duitse herder van pas 2 jaar. Hij doet zijn naam eer aan en banjert letterlijk over grenzen heen en nam Jack mee, dus actie reactie.

Banjer reageert fel vooral aan de lijn (los geen problemen met andere honden) en met mijn krachtverlies en het wennen aan mijn nieuwe super voorziening, de pendel. Banjer liet ik uit met een halti, want dan was het nog enigszinds te doen, maar ik wist dat het anders kon, maar ik was nog zoekende.

Ik wil met beide honden aan de slag en ze samen uitlaten wat tot nu toe onmogelijk was. Ik zocht naar mogelijkheden en vond hondencoach Leidy.

Gisteren was ze er en een en al positiviteit en een enorm heldere kijk op de situatie. Haar gedachtegang, haar warme manier. Ze heeft mij duidelijk gemaakt dat ik mij assertiever moet opstellen. Dit maakte mij weer zeker. Zonder fysieke kracht en dus zonder mijn handen. Het was puur mijn mindset en de innerlijke rust. Het gaf me weer moed en door de innerlijke kracht kon ik het.

Op gepaste afstand aan de slag gegaan met hulp van vele dorpsgenoten en hun honden ben ik gekomen waar ik nu sta. Naderhand heb ik alle adviezen en tips genoteerd. Het wordt nu veel oefenen en herhalen, zodat het in mijn systeem komt. Ik heb een opbouwschema gekregen, zodat ik stap voor stap weer kan groeien. Ik weet na deze sessie van 2 uur dat ik dat ook gewoon ga fixen, ik heb het al mogen ervaren.

Inmiddels heb ik mijn eerste wandeling met de meest intense hond (Banjer) erop zitten. We waren meerdere andere honden tegengekomen en nauwelijks reactie. Ik had de focus en de wilskracht en ben erg hoopvol!

Mochten jullie dit lezen en uit balans zijn, dan raad ik jullie Leidy aan.

Geen harde hand, geen externe hulpmiddelen, maar puur met jezelf. Een hele verrijking.

Groetjes,

Patrcia.

Geef een reactie