Nieuws

BUITENLANDSE ASIELHOND

Buitenlandse-asielhond-life-coach-leidy-
VAN EEN KOUDE KERMIS THUISKOMEN

Een buitenlandse asielhond heeft vaak meer tijd nodig om te acclimatiseren, maar zijn net als iedere hond onze spiegel.

De welbekende grijze vlek. Iedereen in het leven heeft zo’n vlek. Zo’n vlek ontstaat wanneer je zelf niet ziet wat je daadwerkelijk doet. Dit kan zich op verschillende vlakken bevinden. Zo heeft de één dat tijdens zingen, hardlopen, paardrijden of als hij iemand zijn haar knipt. Deze vlek is ook wel ons onderbewuste. Hetgeen waar we als mensen geen zicht op hebben. Gelukkig kunnen wij mensen daar zicht op krijgen, maar dan heb je hoe dan ook een externe partij nodig. Dit kan een boek zijn die je de inzichten geeft, een bandje met ingesproken tekst of in dit geval een hondencoach die jou bewust maakt van je eigen doen en laten. Het verschil van de drie benoemde partijen, is dat ik per direct inspeel op die grijze vlek. Ik zorg er direct voor dat die doorzichtig word.

Een paar weken terug kreeg ik mail waarin de hulpvraag heel duidelijk was; ‘We hebben onze Dex is een buitenlandse asielhond en we hebben hem nu 1,5 maand in huis en kunnen bezoek niet normaal ontvangen en aan de riem is het alsmaar getrek. Ook kan hij soms reageren op andere mensen (voorbijgangers) en honden. We willen geen patroon op patroon stapelen, maar juist dit doorbreken. Kan je hier wat mee Leidy?’ Het betreft mijn expertise. De volgende dag werd er geboekt en vandaag kwam ik thuis voor dit gezin met hun nieuwe aanwinst uit het buitenland.

BUITENLANDSE ASIELHOND

Dex is een hond uit Roemenië en is inmiddels 7 maandjes jong. Alleen was het toch wel van een koude kermis thuiskomen, want het plaatje wat ze voor ogen met hem hadden, leek tot vandaag zo uitzichtloos. Wie er ook binnenkwam, Dex ging helemaal uit zijn plaat en hij kon ook nippen. De eigenaresse maakte zich grote zorgen. Dan heb je een puppy in huis gehaald (je allereerste) met de intentie hem een beter leven te geven en dan loop je zo gigantisch vast en zijn de wandelingen ook niet ontspannen. Ze ziet dan ook uit naar het nieuwe puppy boek wat ik heb geschreven en deze week uitkomt .

Iedere dag en ieder consult blijf ik het prachtig vinden om binnen een split second te kunnen resoneren met de eigenaren en honden. Geen sessie is hetzelfde, want geen mens en hond is hetzelfde. Daarom is dit werk ook zo leuk, je weet nooit wat je te wachten staat.

Bij binnenkomst kon ik niet normaal spreken met de eigenaren. Dex ging helemaal uit zijn panty en als ik harder moet praten, omdat een hond niet stil te krijgen is, dan is er echt hulp nodig. Ik ging heel even voor het gemak naar de gang (alsnog veel kabaal) en legde ze uit waar het nou misging en er ging direct een nieuwe wereld voor ze open. De bench werd verkeerd ingezet (de intentie; dan kan hij niets doen) en er was daarnaast geen juiste energetische sturing.

DE TRANSFORMATIE

De eigenaren hadden de sessie super goed geregeld. Dit werkt heel fijn, want dan kan ik iedere seconde gebruiken om te coachen. Door de tools die ik gaf, wisten ze Dex met enkele seconde naar zijn plek te krijgen en vooral hem stil te krijgen en zaten we met meerdere mensen in huis. We konden in alle rust praten en vooral bewegen. Ja, we konden bewegen. Voorheen reageerde Dex per direct als iemand opstond en was hij niet stil te krijgen. Zijn eigenaren stonden schaakmat voor hun gevoel, want Dex kon ook naar de eigenaren happen. Gelukkig is energiewerk heel krachtig en dat hebben ze vandaag mogen ervaren. Van super veel spanning, kwam er ruimte voor blijdschap en ontlading. Ze erkende heel eerlijk dat ze het niet meer wisten en maar wat deden. Stoer, want die kwetsbaarheid is nodig om te groeien.

De eigenaresse wilde perse mij laten komen, omdat ik zonder correcties werk en zijzelf ook met energie werkt. Toen het eenmaal gezellig begon te worden, moest iedereen helaas weer gaan, want we moesten ook nog naar buiten. Daar was Dex ook reactief en werd hij zelfs met een tuig en halsband om tegelijk uitgelaten.

ZELFBEWUST WORDEN

Dat kon anders. Dex kreeg een Life coach Leidy halsband en riem om. De Nylon riem gleed uit hun handen en het halsbandje kon alsnog over zijn koppie. Je moet kunnen vertrouwen op je halsband en riem en die basis werd gelegd.

Het was wederom fantastisch om zo’n felle pup om te zien slaan naar een rustige hond die gewoon eens nieuwsgierig naar andere honden keek en meeliep. Dex is meer dan een buitenlandse asielhond. Hij is ook echt een lieve hond, maar heeft zijn eigenaren nodig om de beste versie van zichzelf te worden. Vandaag kwam dat volledig tot zijn recht. Hoe? Omdat de eigenaren alleen maar bewust werden gemaakt van hun gedrag en zich lieten spiegelen. Super intensief en confronterend, maar zo waardevol. Benieuwd hoe hun transformatie ging? De balanssessie video volgt.

 

  • Wil je een extra kijkje van een disbalans in huis. Bekijk dan de volgende video.

Geef een reactie