Nieuws

ANGSTIGE HOND

Afgelopen dinsdag was het dan zover, de groepsconsult van Leidy met onze hond Djazzy. Wij hebben Djazzy sinds vorig jaar augustus. Zij was toen 15 weken oud. Althans, dat zeiden ze. Djazzy komt van een shelter uit Kreta, ons mooie meisje. Ze lijkt wat op een herdertje maar is vrij licht van kleur. In huis gaat het wel goed, ze is super lief en met onze andere 3 hondjes gaat het ook prima samen. Maar zodra ze naar buiten moet is het één groot drama. Ze blaft constant uit angst, springt alle kanten op, trekt de riem uit je handen en is enorm bang en gestrest. Ze is dan niet te houden en wilt ook meteen weer naar huis. We hebben verschillende cursussen gevolgd, zoals puppycursus, BAT-cursus en een detectiecursus, met als doel om Djazzy van haar angst af te laten komen. Maar hierna konden we nog steeds niet met haar wandelen. Zelfs een klein blokje om was geen doen.

Mijn dochter zag in 2017 een filmpje op FB voorbij komen, van een balans sessie. Sindsdien een groot fan van Leidy! Zodoende hebben wij ons aangemeld voor de groepsconsult. Na allerlei filmpjes te hebben gezien van Leidy hadden we toch wel wat verwachtingen maar durfden ook weer niet te hoge verwachtingen te hebben, omdat we helaas al veel hebben geprobeerd wat uiteindelijk geen oplossing bood. Vol goede moed en een heleboel zenuwen ging ik samen met Djazzy op weg (ze heeft de hele weg geblaft). Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar had er super veel zin in!

Wauw, wat zijn mijn man, dochter en ik onwijs blij dat we geweest zijn. Wat een verschil al, zo snel!! Leidy heeft zoveel liefde voor de honden en zoveel geduld. En wat een verademing. Totaal geen negatief oordeel. Alleen maar positief en opbouwend. Je voelt zo’n positieve vibe, ze geeft je echt gelijk het gevoel dat het goed komt en dat je het gewoon kunt. Ze is echt een supercoach! Ze was zeer lief voor onze Djazzy en zo geduldig met haar, niets forceren, maar duidelijk, rustig en consequent. Dat WERKT!! Totaal geen harde hand o.i.d. Ik ben die zelfde dag, later in de middag, samen met mijn dochter gaan “lopen” met Djazzy. En het ging zo goed dat m’n dochter echt versteld stond. Super trots zei ze: “zo ver hebben we nog nooit met haar kunnen lopen”. Djazzy liep gewoon braaf mee, geen gespring of zenuwachtig gepiep! Tuurlijk kwamen we onderweg wat “obstakels” tegen, maar nu wist ik wat te doen, dus meteen het geleerde in praktijk gebracht. We zullen er nog hard voor moeten werken samen, maar wij durven nu ook weer te geloven dat het goed gaat komen. We zijn in ieder geval al super trots op onze Djazzy!

Super bedankt lieve Leidy!! Je bent echt een Topwief????

Lieve groetjes,

Shirley&Djazzy

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/200076787723192/

Geef een reactie