Nieuws

GROEPSCONSULT EXTRA BEELDEN

Willem: ”Leidy, dit wat we nu hier doen zou ik eigenlijk wel iedere maand willen. Dit is fijn.”
Lilian: ”Oh, is het nu al afgelopen?” (na 3 uur intensief werken)
Eva: ”Ik ga gewoon weer sparen, zodat ik nog een keer kan meedoen.”
Lisa: ”Geef mij Tosca maar, ik wil graag met zo’n intense dame aan de slag.”

Zomaar wat mooie reacties tijdens en na een intensief groepsconsult.

Vandaag was het een intense samenstelling aan honden en heb ik heel veel respect voor de openheid en kwetsbaarheid die de groep met elkaar deelde. Hoe stoer is het om te vertellen dat je Autisme/Asperger hebt en de groep een kijkje in je brein geeft. Raap me op, ik vind dat enorm moedig! Of dat je erkent dat je altijd wil dat iedereen ziet dat het goed met je gaat, maar dat je in strijd met jezelf bent? Dit is al het voorwerk wat er wordt gedaan alvorens we aan de slag gaan. Ik wil dat iedereen zijn attentie op zichzelf richt en van buiten naar binnen gaat keren. Dit houdt dus in dat je dicht bij jezelf blijft en met name trouw aan je eigen ik. Waarom mogen we ons alleen maar goed voelen en wordt slecht voelen als een last voor een ander gezien of onderdrukt? Mijn methodiek is echt een weerspiegeling van wie ik ben en daarom zal ik nooit in strijd gaan met mensen die zeggen dat wat ik doe niet werkt, niet klopt of niet kan. Door mijn levenservaring kan ik enorm goed doorvoelen wat hond en eigenaar nodig hebben om te verbinden. Het is dan zo tof om dit ook van mijn deelnemers terug te mogen ontvangen en zelf te observeren dat wanneer wij als mensen naar binnen toekeren dit direct effect heeft op jouw hond en de reactie die je hond geeft.

Zo ondervond Willem (eigenaar kruising Old English Bulldog) dit in levende lijve. Tijdens de voorstelronde deelde hij zijn intentie en redenen waarom hij wilde deelnemen aan het groepsconsult. Vaak worden in deze deelronde al veel emoties opgeroepen en komt er al veel energie in beweging. Zo merkte ook Willem. Doordat hij zichzelf al veel opener had opgesteld, boekte hij direct resultaat. Zijn hond reflecteerde precies wat hij nodig had van zijn baas. Rust. Omdat ik het wel van belang vond om Willem met verschillende situaties in aanraking te laten komen, heb ik ervoor gekozen om hem te laten werken met een van mijn trainingshonden Tosca. Omdat zijn eigen hond hem niet meer uitdaagde, leerde hij de lessen nu via Tosca. Heel tof om te zien hoe hij zonder twijfel aan de slag ging. Het is wel stoer om te vermelden dat Willem een van de weinige mannen is die zich tot nu toe heeft aangemeld voor een groepsconsult. Uiteraard is dit een open uitnodiging aan alle mannen die dit lezen. Of natuurlijk de vrouwen die weten dat dit goed zou zijn voor hun man. Laat duidelijk zijn dat mijn methodiek van toepassing is voor iedereen die met een hond op straat loopt of problemen in huis ervaart. Man of vrouw, daarin is geen onderscheid. Twijfel dus niet en gun jezelf en je hond een meer relaxte manier van samen buiten zijn.

Het was voor mij wederom een geweldige dag om te werken met een groep mensen die het lef toonde om zich kwetsbaar op te stellen, open te staan voor nieuwe inzichten en een dosis zelfreflectie tot zich hebben kunnen nemen. Het is een dankbare taak om mensen te begeleiden tot dit punt vol inzichten en ze na een intensieve trainingsdag met opgeheven hoofd en een glimlach van oor tot oor weer te zien vertrekken. Want ja, dat is wat ik het liefste zie. Een hond die met veel plezier naast zijn eigenaar loopt en zich begrepen voelt. Inzichten verschaffen simpelweg alles dat je nodig hebt om weer in verbinding te komen met jezelf, maar dan moet je dit wel durven én toepassen.

 

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/196905841561385/

Geef een reactie