Berichten, Nieuws

ZELFVERTROUWEN

Life coach leidy

? IF THERE’S NO ENEMY WITHIN, THE ENEMY OUTSIDE CAN DO US NO HARM
?

Als je mij zo’n 3 a 4 jaar terug had gevraagd of ik zelfvertrouwen had, dan had ik nee gezegd.

Van kind af aan was ik al heel onzeker. Ik vond het verschrikkelijk om op de foto te moeten. Ik was niet gewend aan camera’s en een pasfoto was altijd gepaard met angst en tranen. Uiteindelijk kwam de gewenning en wist ik dat het niet eng hoefde te zijn. Hetzelfde voor een bezoekje aan de tandarts. Mijn ouders steunde mij altijd door alle angsten heen.

Ik was onzeker omdat ik heel goede besefte dat ik getint was en blanke ouders heb. In een “witte” buurt opgegroeid en dan val je als getinte gewoon heel erg op. Daarnaast ben ik van kind af aan al heel atletisch gebouwd. Ik heb altijd een sixpack gehad en die heb ik nog. Ik zat met sporten op het niveau van de snelste jongens uit de klas. Ik ben ook gepest, want Leidy had een sixpack en dat hebben alleen manwijven. Daarnaast had ik een gruwelijke hekel aan mijn haar! Tot mijn 10de ongeveer heb ik het kort gehad! Daar kwamen de opmerkingen “Leidy, je lijkt wel een jongentje.” Ik speelde niet met Barbie’s en heb nog altijd niks met make up. Deze opmerking deden beel veel met mij, want ik voelde mij niet geaccepteerd zoals ik was. Ik had ook met regelmaat vechtpartijtjes met jongens, want liet niet met mij sollen. Daarnaast had ik nooit echte vriendinnen, ik was namelijk altijd anders dan de rest. Ik weet alle namen en personen en acties nog en denk nu enkel, ze deden vroeger ook maar wat en ik hoop dat ze zich in positieve zin hebben ontwikkeld. Om mij daar nog over druk te maken is energieverspilling voor mij.

Al snel ontwikkelde ik een overlevingsmechanisme om mij te weren tegen de kwetsende opmerkingen. Hierdoor kon ik een niet al te fijne schoolperiode overleven. Toen ik naar de middelbare ging, resulteerde dit zich in een attitude dat ik alles en iedereen aankon. Hoe onzeker ik mij ook voelde, ik had een grote mond! Niemand die wist dat ik anorexia ontwikkelde (was al vrij dun van mezelf) en mezelf letterlijk en figuurlijk uitkotste. Ik raakte verhard en verwijderd van die lieve en grappige Leidy.

Mijn anorexia komt dus echt niet uit de lucht vallen. Gevoelens deden mij zeer en niemand zag wie ik echt was, daardoor wilde ik mij ontrekken van de grote boze wereld. Er komt een dag dat ik hoop moeder te worden. Dit hangt voor mij niet van een relatie af, maar of mijn lichaam het kan. Het is niet vanzelfsprekend, want in mijn kring ken ik mensen die een hele weg hebben moeten afleggen hiervoor. Enfin, iets wat ik mijn mini me’s goed ga meegeven, is dat ze goed zijn zoals ze zijn met al hun kanttekeningen. Dat liefde liefde is en dat ze fouten mogen maken en met name mogen voelen! Ik wil ze klaarstomen voor de grote boze wereld en ze meegeven en leren dat ze echt alles kunnen bereiken, als ze zich maar inzetten en niet opgeven. Kortom, een hele taak waar ik naar uitzie.

Ik word volgende maand 27 en omg dat vind ik echt leuk! De vrouw van 3 a 4 jaar terug die is niet meer in mij terug te zien. Ik heb nu echt bereikt wat ik wilde! Ik wilde mezelf leren omarmen en lief hebben. Het is zo fijn om iedere dag bij mezelf thuis te kunnen komen en op mezelf terug te vallen. Ik vind mijn haar inmiddels fantastisch, vind mezelf van binnen en buiten mooi en heb mijn ego aan de kant gezet. Jezelf op nummer 1 zetten is alles behalve egocentrisch. Het zorgt ervoor dat je je met jezelf bezighoud en zorgt dat je de beste versie van jezelf wordt.

Ik zal altijd mensen houden die in negatieve zin iets van mij vinden, maar gezien ik mezelf heel veel mentaal voed, raak ik niet uit balans door nare opmerkingen, omdat ik weet dat het zeer en een ongenoegen is van een ander. Herkenbaar van vroeger, dus daarom laat ik dat bij de personen zelf. Vanuit haat en rancune leven is heel vermoeiend en ik ga enkel voor positieve energie.

Zelfvertrouwen creëren is een proces die je alleen kunt doorstaan als je ‘m aangaat. Voelen voelen en nog eens voelen. Alleen dan kom je bij de kern en kun je gaan helen. Daarnaast hebben mijn lieve honden een heel groot aandeel gehad in mijn proces. Ze waren de spiegel die ik zeker nodig had en waar ik nog altijd gebruik van maak.

Lezer, wat ik kan, kan jij ook!

Liefs,

Leidy 

Geef een reactie