Nieuws

VUURDOOP

Vandaag ging mijn grote liefde mee naar een groepsconsult en ging ze met mijn verzorghond Tosca aan de slag.

Tosca is een Mechelse herder uit een werklijn en is 1,5 jaar. Tosca is met recht een hele intense en sterke hond. Als je haar niet de duidelijkheid, veiligheid en zekerheid geeft is er echt geen land met haar te bezeilen. Als je denkt dat hard aanpakken de oplossing is, heb je het goed mis, ze deinst voor niemand terug. Laat ik wel direct benadrukken dat ze inmiddels mijn hart heeft verovert. Ik ben erg dol op Tosca. Ze is heel lief, trouw, vrolijk en ik ben echt gebalanceerde eenheid met haar geworden. Ik hoef de eigenaar maar op te bellen en ik mag Tosca ophalen. Zo komt ze morgen gezellig in ons huis. Enfin, laat ik even verder gaan met het volgende.

Mijn vriendin heeft het geweten hoe Tosca kan zijn, ze heeft echt vliegles van Tosca gehad, ervaren hoe het is om een zeer sterke en reactieve hond aan de riem te hebben. Ik heb haar laten werken met de muilkorf, want veiligheid boven alles. Ik heb een kant van Tosca gezien die ik in geen maanden heb gezien. Realiseer je dat ik met mijn roedel en Tosca prima wandelingen kan maken incl. het passeren van honden.

Maar er is een grote maar… Ik vind haar gigantisch stoer en ik ben ???????? ???????????????????? ???????? ????????????????! Ze heeft geen ervaring met reactieve honden of überhaupt het verzorgen van een hond. Ze mengde zich zonder enige kennis in de groep, ging geen confrontatie uit de weg en is het gewoon gaan ????????????????. Ze is in het moment gebleven, stond open voor al het nieuwe en onbekende. Iedereen uit de groep had veel respect voor haar en terecht. Ze bleef ???????????????????? ???????????????? voor Tosca, ????????????????????????????????, ???????????????????????????????????????? en ???????????? ???????????????? ????????. Kon ze uiteindelijk met Tosca lopen? Ja, zeker. Ze deelde naderhand mee dat Tosca de perfecte hond voor haar is om ervoor te zorgen dat ze met nog meer focus en bewustzijn aan de slag met Tosca moet gaan. Deed ze dat niet, verloor ze de verbinding en dat is iets waar ze nu hard aan gaat werken.

Eenmaal bij thuiskomst liet ik haar Rayo en Vida uitlaten (individueel) en toen zei ze; “Wat zijn jouw honden eigenlijk makkelijk aan de riem.” Mijn antwoord: “Klopt, maar die krijgen dan ook echt iedere dag voldoende mentale voeding en beweging. Dit houdt een hond gebalanceerd. Tosca krijgt niet voldoende beweging en dit maakt dat haar emmer zo snel overloopt, maar ondanks dat was ze met de juiste sturing prima te begeleiden en dat heb jezelf wederom mogen ervaren en gecreëerd.”

Ik vind een ???????????????????????????????? ???????????????????????????? meer dan op zijn plaats ????????????

Wat een mooie dingen maak ik mee met mijn ♥ @life_coach_leidy_ Ze leert me echt enorm veel en daar hou ik echt van! Dieren zijn onderdeel van mijn hart en het is geweldig om met zoveel liefde te mogen ontdekken hoe het werken met honden zoveel zelfkennis en liefde kan aanwakkeren. Niet alleen voor mezelf maar ook in relatie tot de honden! Het was intens kan ik vertellen, jeetje, wat een respect heb ik voor jou lieverd. Je bezit zoveel zelfkennis en energiebeheersing om zo liefdevol iedere hond op zijn gemak te stellen. Plus ook de vaardigheden die je mensen met jou methode aanleert, prachtig om dat te mogen meemaken met je

Geef een reactie