Berichten, Nieuws

Uit je comfortzone

Disbalans
Deze week is echt een week voor mij waar ik echt geheel uit mijn comfortzone moet om te willen doen wat ik wil doen en bereiken.

Rayo en Vida zijn echt mijn 2 hondenkinderen waar ik héél zuinig op ben. Zuinig als in, ik zal ze nooit ergens zomaar achterlaten, niet iedereen mag met ze werken etc.

Vandaag had ik een eerste TV draaidag en waren we omringd met heel veel mensen. Dit betekend dus ook dat we met heel verschillende energieën te maken hadden.

Alvorens mijn honden ergens meegaan, gaat dat onder strikte voorwaarden en afspraken. Het was vandaag heel goed geregeld. We moesten eerst 3 uur draaien en ik maakte kennis met de man die een ruimte voor ze had en waar we naderhand allemaal zouden lunchen. Het was direct duidelijk wat zijn affiniteit met honden is en dat hij niet bang is voor American Staffords.

De kennismaking ging perfect en ik ging met een gerust hart weg. Na een half uur belde ik al met de vraag hoe het ging (?) en kon hij vertellen dat het goed ging. Een half uur later belde ik weer en zei hij al direct dat het nog altijd goed ging. Hij stuurde mij foto’s toe en toen dacht ik:” Leidy, laat het los! Ze maken het goed.” Ook kwamen de berichtjes als in: “Mag ik ze houden” al snel voorbij. Haha! Altijd leuk om te lezen als mensen je honden leuk vinden. Dat was uit mijn comfortonze 1. Gezien ik mijn honden nooit zomaar ergens achterlaat, maar hee, wat heeft het mij opgeleverd? Een man die ontzettend heeft genoten van mijn honden en zich niet alleen in het grote Ford voelde, mij dankbaar was voor het vertrouwen, weer voelde hoe fijn het is een hond te hebben. Dat gaf mij een blij en trots gevoel en ik kon hierdoor volledig in het hier en nu blijven en genieten.

Comfortzone 2: Rayo en Vida kregen ook nog eens te maken met een extreem bange (maar ook zo lieve) vrouw die ik ging coachen. Hoe reageerde ze daar op? Als 2 goedzakken die haar hielpen bij het overwinnen van haar angsten. Mijn werkdagen zijn deze week erg lang, maar dat kan nu omdat ze overal een aandeel in hebben en hun welzijn volledig centraal staat. Hoe fijn is dat!

Ik zou al dit vroeger niet gedurfd hebben, bang dat. Maar Rayo en Vida hebben alleen al de afgelopen 2 dagen zo goed laten zien hoe lief en geduldig ze zijn. Ik werk heel de week met kwestbare en onzekere mensen en Rayo en Vida zorgen dat de mensen sterk worden. Dit doen Rayo en Vida door zichzelf te zijn.

“Life begins out of your comfortzone and when you want to learn from your dog.”

Mijn lieverds gaan lekker slapen en morgen weer jongeren spiegelen ?

Geef een reactie