Nieuws

TIPS HARDLOPEN MET JE HOND

Als je een actieve en atletische hond hebt, dan doe je er goed aan een levenstijl te hebben of te creëren, waarin je je hond deze uitlaatkleppen biedt. De hoofdreden dat ik voor American staffords ben gegaan is omdat ze veel energie hebben en atletisch zijn. Dit sluit aan op mij als persoon zijnde.

Het is een tijd terug dat ik met Vida heb hardgelopen, omdat ik een blessure heb. Daarnaast, is Rayo sinds zijn knie operatie en oogoperatie al even uit de running. Voorheen liep ik alitjd met 2 kanjers tegelijk, maar dat kan dus even niet meer.

Vanmorgen heb ik heerlijk een interval opstartronde gemaakt van een half uur. Ik merk dat de omgeving geniet van onze eenheid. Vida reageert veelal op mijn lichamelijke commando’s en en soms in de spreekvorm.

Je ziet in de video dat ze sommige stukken wat harder gaat. Ik geef dan het commando ‘GO’ vrij waarna ik daarna commando ‘VOLG’ geef en ze weer strak naast mij loopt. Ik heb altijd een heupgordel om. Dit kan alleen als je je hond optimaal vertrouwd, omdat je geen fysieke kracht kunt inzetten. Heb je twee honden kun je er zelf voor kiezen of ze aan beide zijdes lopen of naast elkaar. Ik doe alles op gevoel en speel in op het verkeer.

Vida valt onder de hoge energie honden. Zo krijgt ze iedere week rondes dat er meer van haar lichaam wordt gevraagd. Hieronder fiets en skate ik ook met haar. Waarbij bij alle sporten het mentale aspect centraal staat. Je voorkomt hiermee dat je enkel je hond op adrenaline zet, waardoor ze niet moe zullen worden.Ik zal een paar simpele tips geven die ik heb gehanteerd toen ik met mijn honden tegelijk ging leren hardlopen.

1. Leer eerst ontspannen met ze te wandelen. Kan je dit al?
2. Maak af en toe tijdens een ontspannen ronde een versnelde pas zonder je hond aan te sporten harder te gaan. Ze gaan per slot mee in je energie
3. Leer ze commando’s aan door je lichaam, maar ook in de spreekvorm
4. Knalt je hond direct als je wat harder gaat? Dan ga je op de rem en probeer je het weer. Je moet ervoor zorgen dat ze die ruimte niet krijgen, dus maak de riem wat meer op maat
5. Heb geduld!
6. Als het al beter gaat ga je het langzaam opbouwen en ga je ze links en rechts leren lopen. Je moet altijd tussen het verkeer en je hond inlopen. Dit is het meest veilige.

SUCCES!

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/525383274671953/

Geef een reactie