Berichten, Nieuws

RADIO FUNXFM

Vandaag, maakte radio FunX Amsterdam ruimte voor het onderwerp ‘honden in te warme auto’s’. Zo’n 2 jaar terug werd ik na de uitzending van Humberto Tan overvallen met mails voor balanssessies met honden, maar ook met mails van grote mediakanalen, omdat ze mij wilden helpen om nog meer petitiehandtekeningen binnen te halen. Met succes, want binnen 3 dagen zat ik al met iedereen zijn hulp op de 42.000 handtekeningen en heb ik uiteindelijk 51.425 handtekeningen overhandigd aan de 2e kamer.

Vandaag, heb ik nog even met kamerlid Dion Graus heen en weer bericht en zwemt hij tegen de stroming in. De rechtspraak is onafhankelijk, wat maakt dat het buiten de Trias politica valt. Zijn motie voor minimum gevangenisstraffen en levenslang houdverbod worden al 13 jaar niet gesteund in de Tweede Kamer. Daarvoor is echt een Kamermeerderheid nodig, maar kennelijk willen de partijen hem daarin niet ondersteunen. Met deze motie wil hij het voor elkaar krijgen dat een rechter minimaal een gevangenisstraf moet opleggen behalve een boete van €260-375. Ze kunnen het al wel, maar doen het niet. Houdverbod wordt vrijwel nooit opgelegd en nu max 3 tot 10 jaar.

Houdt het hierbij op? Nee, want ik ga nog wat deurtjes openen, want als het niet bij de 2e kamer kan, dan maar eens in gesprek met wat dierenrechters. Gezien, ik die deurtjes met hulp van mijn connecties kan openen, gaat dit nog vervolgd worden.

Hoe dan ook, zal ik iedere zomer gebruik maken van mijn grote bereik en de contacten binnen de media, om deze (nog altijd) zorgelijke kwestie onder de aandacht te brengen.

Als afsluiter: “LAAT EEN HOND NIET MET WARME TEMPERATUREN FIETSEN, HARDLOPEN EN ACHTERIN DE AUTO, WANNEER JE “EVENTJES” WEGGAAT!”

Oh en wat te doen als je het toch ziet? Gewoon mijn advies opvolgen ????

Geef een reactie