Berichten, Nieuws

MENSEN DIE ENERGIE KOSTEN OF GEVEN

Ken je dat, van die mensen op die je pad komen en onwijs veel energie kosten en alsmaar hun grammetje bij je halen? Mega vermoeiend! Mensen die alsmaar je kennis en aandacht bij je halen al dan niet opeisen, maar die alleen ontvangen kennen en geven vermijden. Mensen, waarvan je weet dat je er niet goed aan zal doen om daar in te investeren, omdat ze je uit balans kunnen halen en op je zenuwen gaan werken. Ze komen te veel in je aura en noem het maar op.

Vroeger, toen ik behoorlijk uit balans was met mezelf, kon ik er tot op zeker wel voor andere mensen zijn. Echter, trok ik altijd negatieve en labiele mensen aan. Ik hoorde hun levensverhalen aan en mensen wisten dat er bij mij veel energie en levenservaring, dus kennis te halen viel. Als ik dan eens wilde afspreken, konden ze niet, reageerde ze niet en moest ik veel moeite doen om het tot een afspraakje te krijgen. Ik merkte op dat het een eenrichtingsverkeer werd. Echter, had ik destijds geen echte vrienden, dus de contacten die ik had, wilde ik graag onderhouden, maar HO STOP! ZO WERKT HET NIET.

Ik merkte op dat ik er zo klaar mee was om negatieve en labiele mensen aan te trekken. Laat ik gelijk extra duidelijk zijn dat wanneer je negatief in het leven staat en labiel bent, je niet een slecht mens bent of het niet waard bent, maar als je jezelf verder wil ontwikkelen, moet je je toch echt omringen met positieve en stabiele mensen. Daar waar je van kunt ontvangen en leren.

Maar wat als je onzeker bent, een laag zelfbeeld hebt, je eigenwaarde met de meningen van een ander afstemt en geen grenzen durft te stellen? Dan moet je in het diepe springen! Eng, absoluut, maar het is het meer dan waard.

Kijk, wanneer je nog geen grenzen aan en ander durft te stellen, leer ze dan eerst te stellen bij jezelf. De kans dat je dan iemand kwetst of degene jou niet meer mag (wat je negatieve criticus steeds influistert) is dan aanzienlijk kleiner. Je leert hierdoor juist trouw aan jezelf te worden. Trouw, aan je eigen verlangens en behoeftes. Zolang je dat niet kunt, zul je vast blijven lopen, want wat als dit en wat als dat? Je zult doordat je je eigen grenzen gaat bewaken, goed gaan opmerken wie nog op jou pad blijft of niet. Je gaat de juiste mensen om je heen creëren, want iemand die onafhankelijk in verbinding met je wil staan, geeft je de ruimte en wijst je niet af, omdat je je eigen behoeftes bevredigd en je proces serieus neemt. Lief zijn voor jezelf noem ik dat.

Als ik nu naar mijn relationele relaties kijk, ben ik blij dat ik uit die spiraal ben gekomen. De spiraal dat ik achter mensen aanhobbel, mezelf op de tweede plek zet en reageer om te voorkomen dat een ander zich afgewezen voelt. Ik ben niet verantwoordelijk voor de reactie en emotie van een ander, alleen hoe ik iets overbreng en daar zitten altijd de beste intenties achter. Zo verdoe ik mijn tijd en energie niet aan een ander, krijgt een ander geen valse hoop en kan die lekker flowen zonder mij.

Ik heb echt 5 punten die ik standaard naga, voordat ik met iemand wil verbinden. Ik heb er namelijk voor gekozen om niet meer te investeren in oppervlakkige contacten. Dit maakt dat ik sinds mijn herstel een hele positieve, stabiele en hechte liefdevolle vriendenkring heb. Nu komen er wel eens externe (mensen die mij vaak niet kennen of waar een contact toch anders loopt dan je had gewild) rotte appels op mijn pad. Dat zijn vaak mensen die het factor ‘afgunst’ in zichzelf hebben zitten, niets beters te doen hebben en rancuneus worden, maar ook die mensen ben ik dankbaar. Deze mensen zijn mijn leermomenten om steeds beter te leren hoe dicht bij mijn eigen kracht te blijven. Die willen je vaak zien wankelen, vallen en niet meer opstaan, maar dat kan vaak niet als je een veilige en goede terugvalbasis hebt. Ik kan weer geheel op mezelf terugvallen en op mijn vriendenkring. Ik sta er dus nooit echt alleen voor en samen kan je alles aan.

De volgende punten zijn de vragen die ik mezelf stel, voordat ik met iemand wil verbinden en dus voor een duurzame relatie wil gaan:

• Is de persoon bezig met zelfontwikkeling ja/nee?
• Resoneren de trillingsfrequentie van de persoon met die van mij ja/nee?
• Wordt dit een diepgaande relatie of een oppervlakkige relatie ja/nee?
• Heeft deze persoon een toegevoegde waarde in mijn leven ja/nee?
• Kan ik mezelf bij de persoon blijven en zo verder ontwikkelen ja/nee?

Tot op de dag van vandaag, pas ik deze vragen aan mezelf toe. Doordat ik bij mijn klanten aan huis kom voor de balanssessies met hun hond, ik af en toe een dansje doe en veel mensen aantrek en hierdoor dus kan leren kennen. Is het voor mij heel belangrijk om door te hebben wanneer ik ‘Leidy in privé’ kan zijn of dat ik een ‘Leidy als life coach’ zal moeten zijn. Dit heb ik moeten leren, want ik vind het heel leuk om mensen te leren kennen, maar door deze vragen kan ik heel goed bij mijn behoeftes blijven en ga ik niet enkel meer op een positieve energie flowen.

Terugkomend op mijn persoonlijke punten. Als er ook maar één ‘nee’ tussenzit, dan laat ik de persoon verder gaan als passant. Dit maakt dat ik dan niet zal investeren in het onderhouden van een contact. Ik ga niet meer aan mijn mensenkennis en intuïtie voorbij. Sta ik hierdoor dan nog wel open voor andere mensen? Tuurlijk, maar ik zal dan snel mijn grens aangeven, de persoon duidelijk maken dat ik ermee in het moment leef en geen verwachting wil scheppen. Voel ik aan dat het wat duurzaam kan worden, dan spreek ik dat uit. Word dat gehoord en bevestigd, dan weet ik dat ik goed zit en mezelf echt open kan gaan stellen.

Herken je jezelf hierin? Dan adviseer ik je met zeker dat je voor jezelf 5 punten en dus vragen gaat opstellen, die aansluiten op je eigen persoonlijke ontwikkeling en behoeftes. Naderhand “moet” je eens je kring onder de loep nemen. Nog een regel die ik hanteer: Ga nooit voor minder dan je jezelf biedt! Want waarom in iemand blijven investeren die niet meer stroomt met je eigen ontwikkeling en die je te veel energie kost? Terwijl je die energie in jezelf en nieuwe mensen kun steken.

Ik noem het ook wel prioriteiten stellen.

Gezien ik natuurlijk heel graag mensen ontmoet en wil helpen, heb ik er naast de balanssessies met honden, ook mijn werk van gemaakt. Mocht je meer willen leren, in je eigen kracht willen komen, jezelf weer willen omarmen en je zelfstudie eens onder de loep nemen of eraan beginnen? Weet dat ik je dan met liefde ontvang in mijn praktijkruimte aan huis. Mocht je van ver komen of niet in de gelegenheid van een auto zijn, dan is het sinds dit jaar mogelijk om een sessie via Skype te doen. Ook kun je jezelf sinds dit jaar online in plannen.

Meer over mij weten? Kijk dan gerust het interview van mij met Joris Linssen in KRO-NCRV De Wandeling.

Last but not least, heb je een hond? Dan neem je die als morele steun gezellig mee. Heb je die niet, maar ben je wel dol op honden? Dan heb ik er 2 ter beschikking voor je. Dit geldt niet enkel voor vrouwen, want mannen zijn natuurlijk ook welkom.

Tot ziens!

Liefs,

Leidy ????

Geef een reactie