Berichten, Nieuws

PRACHTIGE GEZINSBALANS SESSIE

Als ik iets leuk vind, dan zijn het gezinsbalans sessies! De (positieve) energie is dubbel en je ziet dat iedereen in het gezin wat anders nodig heeft, maar wel dingen sneller oppikt. Dit gezien ze leren door naar elkaar te kijken.

Vanmorgen vroeg, begon mijn coachingsdag bij dit mooie gezin.

De mail van Thamar was lekker kort, maar krachtig. Onze hond valt uit en we ervaren dit als onprettig en willen snel geholpen worden. Ik wist nog niet dat Thamar familie was van ex-klanten (van Otis de Newfoundlander) en ze daarom ook zonder twijfel wilde doorpakken. Ze had al wat video’s gezien en wist dat dit was wat ze nodig hadden. Zonder poespas en harde hand met hun lieve Chip connecten.

Bij binnenkomst hoorde ik dat ik goed zat en zag ik een onzekere, maar lieve hond. Chip, is een asielhond uit Spanje en is een pittige mix van een American Stafford x Boxer x Duitse herdershond. Maar ook al was ze en poedel, ras zegt lang niet alles.

Chip, viel behoorlijk uit en was onbereikbaar als ze uitviel. Happen, blaffen, grommen en het was echt een stress ?. Als je dit niet bijtijds en goed aanpakt, dan ben je verder van huis. Echter, was Chip los van de riem een compleet andere hond! Lief, toegankelijk, sociaal naar mens en dier. Het was dus duidelijk voor het gezin dat ze zelf wat moesten veranderen. Nadat ze een trainer in huis hadden gehaald die ze benoemde dat ze met een anti trektuig en snoepjes moeten lopen, waren ze daar al snel klaar mee. Het hielp niet en ze wilden niet afhankelijk zijn van al die dingen.

Nadat ik ze had geobserveerd, was ik aan de beurt en moest ik Chip eerst resetten. Ik ontwijk geen enkele confrontatie en in de hoogste extase begeleid in een hond. Hoe? Door rustig en zeker aan de zijde van de hond te staan. Chip, merkte op dat ik geen stress had en dat haar primaire reactie bij mij niet leiden tot nog meer stress. Chip, gaf zich over en liep relaxed mee. Ze was gewend alsmaar de strijd aan te gaan met jaar eigenaren.

Kun je je voorstellen? Dat Senna (10 jaar) eerste met een ogende gevaarlijke hond liep en door de coaching even alle honden passeerde. Dit zonder een kans op vliegles? Nee, maar toch is het zo. Hoe wil je in vredesnaam een kind van 10 jaar leren om boos op zijn hond te worden en te domineren? Doe normaal. Daarom, sluit mijn methode bij iedereen aan die wil leren en groeien met zijn hond vanuit ongedwongen leiderschap. Tevens kon zijn zusje (7 jaar) naderhand ook honden passeren en dat was aan het begin echt onmogelijk. Zo stoer waren die kids! Ik vind het fantastisch met ze te werken. De knop bij hun gaat zo snel om.

Thamar en Hans zijn fysiek natuurlijk sterker en daardoor minder kwetsbaar, daarom is het zo goed om kinderen binnen een gezin erbij te betrekken en daar kozen ze dus ook bewust voor. Tijdens een sessie van 2 uur, waarvan ze ongeveer 1,5 uur buiten bezig waren, kwamen ze in balans. Die hele felle en pittige hond, die overal op reageerde, werd een vrolijke en ontspannen hond. Zo genieten die transformaties.

Ze hebben hun huiswerk gekregen en waren erg blij voor de Leidy-methode te zijn gegaan. Chip, was naderhand helemaal op en heeft lekker geslapen. Mentale voeding, iedere hond is daar gebaat bij.

Benieuwd naar de video? Houdt dan zeker mijn pagina in de gaten. Het zal een mooie video worden en de kinderen geven de grootste boodschap; mentale kracht is sterker dan fysiek kracht. Daar weegt geen danoontje power tegenop ?

Geef een reactie