Berichten, Nieuws

Nine Kooiman – Van voogdes naar bondssecretaris politie

Nine Kooiman

Als ik ergens bewondering voor heb, zijn het mensen die hun hart volgen en zichzelf in het diepe gooien, om zich zo verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Voor vele is Nine Kooiman een bekende, want ze was tot voor kort SP kamerlid. Ik heb Nine nooit zo gezien. Sterker nog, Nine was toen ik 16 was mijn voogdes, eigenlijk een voogdes waar ik een speciale band mee opbouwde. Tot mijn 18de zag ik haar en stond ze mij bij. Een paar jaar later heb ik Nine online opgezocht en vernam ik dus dat ze een SP kamerlid was voor destijds jeugdzorg. Goede zet wat mij betreft, want we er ging een hoop mis en nog. Later werd Nine Kooiman de SP woordvoerder op het gebied van politie, justitie, brandweer en ambulance.

Nine is één van de vrouwen die altijd in mij geloofde. Ze zag mij niet als een jonge dame met anorexia, maar als een dame met een sterk karakter die er wel zal gaan komen. Als je de hoop en het geloof in jezelf al bent kwijt geraakt, heb je dat nodig van een ander.

Vorig jaar overhandigde ik de petitie betreft dat hondeneigenaren zwaarder moeten worden gestraft, als ze hun hond in een warme auto achterlaten. Eigenlijk kon Nine niet komen (vergadering), maar maakte ze toch even tijd om mij bij te staan toen ik mijn pleidooi gaf. Dat was spannend, want er stonden tientallen fotografen en camera’s van nieuwsuitzendingen om mij heen en nog meerderen kamerleden. Nine gaf mij extra rust door er te zijn wat extra fijn was.

Nine en ik zien elkaar af en toe en lunchen dan en praten lekker bij. Echter, als er iets centraal staat in haar leven was het haar overvolle agenda. Vorig jaar is ze moeder geworden en vroeg ik mij vaak af, hoelang kan ze dit combineren? Ze is al zo druk!

Vorige week kwam in het nieuws dat ze is opgestapt, omdat ze haar zoontje meer aandacht wil geven en meer tijd en ruimte wil.

Waarom ik haar bewonder, is dat ze na 8 jaar iets anders gaat doen en haar hart weer is gaan volgen. Ze heeft prioriteiten gesteld en ervoor gezorgd dat ze niet nog meer overwerkt zou raken. Ze had gebruik kunnen maken van de wachtgeldregeling, maar deze kanjer gaat binnenkort door als de nieuwe bondssecretaris bij de Politie. Zij als altijd trots op mij, maar ik op haar.

Volg je hart, want dat klopt!

Nine Kooiman, SP, Sp kamerlid, bondssecretaris, politie, jeugdzorg, lifecoachleidy, leidy zijlstra, tweede kamer, politiek, positief, negatief, inspiratie

Geef een reactie