Berichten, Nieuws

Lieve Rayo

Lieve Rayo|Lieve Rayo

Zo’n bijna 7 jaar terug kwam jij op mijn pad. Ik was ongelukkig en zei altijd al; ”Zodra ik op mezelf woon, wil ik een eigen hond. Want die zullen mij nooit pijn doen.” Ik vond je via marktplaats. Ik was nog naïef en wist nog weinig van broodfokkers af. Met 2 dagen kwamen ze jou brengen, want ik had geen vervoer. Je kwam met je broertje en je zag er ziek en ondervoed uit. Ik realiseerde mij toen, dat jij van fokkers kwam, die jou zo snel mogelijk kwijt wilde. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om één van jullie weer mee te laten gaan met de fokkers. Jij koos mij en ik koos jou.

Je was slechts 1.8kg en zo’n 4 a 5 weken. Met de kennis die ik nu heb, was jij toen al MIJN tegenpool!

Ik was ziek en had ondergewicht en at niet meer en zowel lag het er weer uit. Jij was ziek en had ondergewicht, maar at of je leven ervan afhing. Jij nam je rust, ik nam mijn rust niet en leefde op mijn reserves en adrenaline en sporten uren. Jij werd sterker, ik werd zwakker.

Tot ik mij op een dag realiseerde, dat mijn anorexia ons leven in de weg zat. Ik moest het leven met haar combineren met jou, dat werd een hele opgave. Één die ik niet meer na 9 jaar aankon. De maat was vol en ik zocht hulp. Je ging meerderen sessies met mij mee. Je was mijn grote knuffel en troost liefdesbom als ik sprak wat erin mij omging. Jij warmde mij op wanneer ik weer onderkoeld was (temperaturen van 31 graden waren normaal destijds voor mij), jij verdedigde mij als er verkeerde mensen in onze aura’s kwamen.

Dat laatste, dat werd een groot probleem. Ik was dusdanig onzeker en labiel dat jij je instinct en gevoel volgde. Je nipte naar mensen, sprong op, mensen binnen laten was al helemaal geen doen en naar anderen honden deed je stoer.

Ik voelde mij zo’n slechte eigenaar. Ik heb een paar tatoeages, ben getint en heb een Amerikaanse Stafford die agressief oogt! Het beeld van de ”foute uitziende eigenaren met zo’n hond.”

Ik werd op een dag door iemand getipt en ik kreeg het besef dat jij echt mijn spiegel was. Ik heb een paar jaar uitgevogeld hoe ik er voor kon zorgen, dat jij niet meer uit balans werd gehaald door mij.

En nu zo’n 7 jaar later, heb ik mijn eigen bedrijf dankzij jou! Jij bent de geen waar ik jaren mee heb kunnen oefenen, hoe om te gaan met mezelf (onzekerheden, kracht etc) en daardoor jou op een liefdevolle manier heb (en nog) kunnen begeleiden.

Niemand die mij heeft verteld hoe het wel of niet moet. Ik heb het zelf MET jou uitgezocht en daardoor mijn eigen methode ontwikkeld!

Zoals je weet heb ik een aversie voor harde hand. Komt mede omdat mensen mij ook vaak hardhandig hebben aangepakt en fysiek de strijd met mij aangingen, om te zorgen dat ik zou gaan luisteren. En terwijl ik dat type, krijg ik tranen in mijn ogen. Ik ben blij dat ik uit die verharding ben gestapt en zacht ben geworden naar mezelf en jou en Vida nu iedere dag zoveel liefde en vertrouwen en veiligheid kan geven.

Door jou ben ik de wereld gaan verkennen, zijn we samen gaan vliegen, hebben we km’s in de bergen in het buitenland gemaakt. Ik voelde mij weer fijn bij jou, omdat ik de verantwoordelijkheid over jou kon dragen en nog met liefde. En Vida is onze aanvulling en onze spiegel. Dag in dag uit. We zijn een mooie eenheid geworden met zijn 3’en.

Ik heb je lief!

Geef een reactie