Nieuws

KRASSEN OP MIJN BUIK

Lieve Mac,

Ik ben al op tig manieren onthaald door honden bij binnenkomst. Van direct aanvallen, tot opspringen tot aan mijn gezicht, al blaffend de eigenaren willen verdedigen en jij bent de eerste die ervoor heeft gezorgd dat mijn buik onder de krassen zit. Nu kan men denken: ‘Leidy, waarom liet of laat je dat toe?’ Retorische vraag mijns inziens. Als ik bij binnenkomst zelf gelijk honden begeleid, kan ik nooit zien wat de eigenaren doen en niet zien wat er door hun handelen wel of niet goed gaat. Op een gegeven moment greep ik wel in en begon ik (een klein beetje) jouw eigenaren te sturen, omdat ik merkte dat je steeds heter werd. Beetje nippen en je gewicht inzetten. Ik was overigens niet onder de indruk van je. Ik ben heel wat gewend en angst ken ik niet als ik met honden (dieren) werk. Ik gaf uiteindelijk mijn grens aan, toen ik zag dat ze zonder mijn sturing de rust niet konden laten terugkeren. Je bleef naderhand steeds van je plek komen, totdat ik het 1x voordeed. Wat deed ik anders? Mijn mindset en lichaamshouding waren je duidelijk. Zonder strijd merkte je op dat je bij mijn niet die ruimte kreeg en bleef je gedurende het voorgesprek op je plek. Stiekem, liet ik natuurlijk al zien dat jij het probleem niet bent. Niet door vertellen oké?

Eenmaal, je eigenaren aan het werk te hebben gezet, hadden ze door hoeveel positieve invloed ze op jou hebben. Dit door kleine gedragsveranderingen en km’s aan inzichten in praktijk uit te voeren. Al dit met mij aan de zijlijn, zodat ze eindelijk eens wisten ‘Wat doen we eigenlijk?’. Je kreeg zelfs een mooi compliment van je bazin dat ze je echt een voorbeeldige hond vond. Je sloeg zelfs niet meer aan. Dat hoeft er niet perse uit, maar de intensiteit was aanzienlijk verminderd.

Buiten, behoor je niet tot de top 3 van de meeste intense honden. Gelukkig, hebben je eigenaren daar ook niet op gewacht! Zou wat zijn als je mij pas laat komen als het erg genoeg is. Het feit dat je eigenares alsmaar met spanning naar buiten ging was voor haar al voldoende om aan zichzelf te gaan werken. Toen we hadden laten zien hoe het anders kon, vond ik het zo leuk en mooi om te zien dat je letterlijk naast mij kwam zitten toen ik je eigenaren het één en ander uitlegde. Terwijl, je graag op de voeten van iemand zit, hield je mijn ruimte mijn ruimte. Het voelde als een mooie eenheid en je eigenaren vonden het fijn te zien hoe rustig je eigenlijk aan de riem bent.

Hun ervaring gaan ze zelf delen, maar het was een feestje om met jullie te werken!

Zoals je hebt gehoord, heb ik ze veel huiswerk meegegeven en heel duidelijk gemaakt dat die corrigerende schok/trilband en jachtlijn de deur uit moeten. Ze waren mega leergierig en schrokken (op een positieve manier) eigenlijk wel een beetje van de vele inzichten, want ze hebben vandaag ervaren hoe goed jij te sturen bent. Je bent letterlijk en figuurlijk een mega grote lieverd.

Bedankt, voor de samenwerking en tot over 3 weken bij de ‘follow up’ sessie.

Liefs,

Leidy

Geef een reactie