Nieuws

JE HOND LEREN LOSLOPEN

Hond-leren-loslopen-hondencoach-hondentrainer-life-coach-leidy-zijstra

Je hond leren loslopen, is een veel gekoesterde wens van menig hondeneigenaar. Wil je je hond leren loslopen? Lees dan even verder. 

Op de achtergrond ontwikkel ik mij nog steeds volop binnen mijn methodiek als hondencoach, maar daarnaast ontwikkel ik mij ook als hondentrainer. Ik zal mij nooit specifiek als hondentrainer profileren, maar wanneer primair het gedrag van een hond problemen geeft dat veelal losstaat van enkel de eigen energie van de eigenaar, dan komt het er in dat geval op neer dat ik een hond dien te trainen. Denk hierbij aan honden die los van de riem poep eten, achter fietsers, hardlopers en paarden aangaan tot honden die zelfs andere honden heb gebeten.

Ook met mijn twee oudste honden heb ik los van de riem incidenten gehad en na hard werken zijn we weer op het goede spoor. Juist door die incidenten ben ik gaan inzien wat voor mega verantwoordelijkheid je als eigenaar je hebt en dat je echt hier tijd en energie in moet stoppen. Al dit om de veiligheid van jezelf, hond en omstanders te kunnen waarborgen. 

PRIVE TRAININGEN

Gestimuleerd door een fanatieke en goed gemotiveerde klant ben ik begonnen met privé trainingen. Zij wilde binnen de opvoeding van haar Rottweiler puppy een coach aan haar zijde hebben die iedere week langskomt en ervoor zorgt dat ze niet terugvalt en al haar vragen (tussendoor) kwijt kan. Zij wil overduidelijk een actieve rol hebben en haar hond niet vanuit ‘onwetendheid’ gaan opvoeden. Binnen de opvoeding van haar andere twee Cavalier hondjes heeft ze altijd maar wat gedaan. Ze beseft inmiddels dat een Rottweiler een andere gradatie hond is en ze wil het ditmaal goed aanpakken. Via het boek HELP een puppy! neem ik een ieder al bij de hand, maar mijn kracht is nog altijd eigenaren in de praktijk coachen, omdat ik dan alles voel en zie en daarop kan inspelen.

We hebben al heel wat ‘schade’ hersteld met haar Rottweiler puppy. Van extreme voernijd, tot het niet mee willen lopen, het trekken aan de riem en los zijn eigen gang gaan, passeerde de revue. Af en toe deel ik wat updates en beelden van de training. Ook zij wilde haar hond leren loslopen, alleen dan met extra begeleiding.

JE HOND LEREN LOSLOPEN

Zoals al geschreven is het een grote wens van iedere hondeneigenaar om met zijn hond prachtige wandelingen te maken, waarbij de hond vrij rond kan loslopen. Alhoewel deze wens niet vreemd is, is het toch iets wat lang niet iedere hondeneigenaar kan realiseren. Ze gaan ervan uit dat wanneer ze de hond los laten dat hij/zij de bazin wel zal gaan volgen. Die is een pragmatische denkfout. Je zult je er enorm goed van bewust moeten zijn dat je veel van een hond vraagt. Een hond leeft tegenwoordig niet meer in alle rust en op iedere hoek van de straat is tegenwoordig wel een prikkel. Denk hierbij aan andere honden, fietsers, hardlopers, rennende kinderen en nog meer. Als je je puppy van jongs af aan niet hierin op een correct wijze in begeleid, dan ga je op latere leeftijd achter de feiten aan rennen en zo ook achter je hond.

ZONDER INZET GEEN RESULTAAT

Alhoewel deze wens vaak wordt uitgesproken, heeft niet iedere hondeneigenaar zin om hier wat mee te doen, heeft ‘ie niet de juiste kennis in huis, probeert het enkel middels youtube video’s of laat hem ondanks incidenten als nog loslopen Nu is de ene hond natuurlijk ook de andere niet, maar het blijft een feit dat je als hoofd hondeneigenaar een grote verantwoordelijkheid hebt en niet kunt verwachten dat je hond naar je luistert als je de juiste tools niet in jezelf en hond stopt. Door mijn klanten word ik vaak aan het denken gezet, omdat de hulpvragen eigenlijk ieder jaar complexer en groter worden. Dit nodigt mij dus als autodidact uit om mij hierin te ontwikkelen. Ontwikkelen doe ik in stilte, dus wanneer ik mezelf bekwaam genoeg vind zal ik het zichtbaar maken. In deze kan ik nu dus ook hondeneigenaren helpen met het onder appèl krijgen van hun hond.

LOSLOOPTRAININGEN

Naast de privé trainingen geef ik dus ook op de achtergrond specifiek loslooptrainingen. Deze loslooptrainingen zijn zeer exclusief en geef ik beperkt. Deze trainingen worden alleen aan de hondeneigenaren gegeven die het volledige privé balanssessie traject zijn aangegaan en reeds in hun ontwikkeling gevorderd zijn. Ik wil hen eerst bewust hebben, hen leren kennen en pas dan wordt deze andere trainingsvorm toegankelijk. Daarnaast is er in mijn agenda slechts beperkte ruimte om deze trainingen te geven.

De loslooptraining is standaard 6 dagen (in sommige gevallen meer) achter elkaar. Ik heb maar weinig gelegenheid om naast de reguliere sessies zoveel dagen achter elkaar te reserveren. Door deze snelle intensieve trainingen kan de eigenaar ook des te sneller zelfstandig door. Heb je dus het volledige privé balanssessie traject bij mij gevolgd en zijn er los van de riem ook nog problemen, dan kan ik dit vervolgtraject met de gecoachten starten. Ik hanteer een stappenplan die zijn vruchten afwerpt.

ERVARING

Bekijk de video van Laura en Pim die naast het volledige privé balanssessie traject los van de riem nog grote problemen ervaarde met hun Rhodesian Ridgeback puppy Bo.


Je-hond-leren-loslopen-hondentrainer-leidy-loslooptraining-