Nieuws

IK DEEL HET VEEL TE WEINIG

Ik deel het veel te weinig, maar ik coach iedere week ook mensen en gezinnen bij mij in de praktijkruimte aan huis. Ik deel hier weinig tot niets over, omdat het heel persoonlijke verhalen zijn en dat houd ik natuurlijk binnen 4 muren, maar ik wil het toch onder de aandacht brengen.

Daar waar vele mensen worden opgevoed met de overtuiging dat je een papiertje moet halen voor je een beroep kunt uitvoeren en recht van spreken hebt, heb ik het heel anders aangepakt. Ik wilde nooit meegaan in die opgelegde regel. Het beperkte mij in m’n creativiteit. Uiteraard, moet je bij veel beroepen echt wel een studie volgen, maar het zegt enkel wat je hebt geleerd en nog niet wat je echt kunt. Die ervaring doe je per slot pas echt op als je eenmaal bezig bent. Het is natuurlijk goed om een studie te volgen, omdat het er ook voor zorgt dat mensen die het nog niet weten, wel de kennis opdoen en daardoor weer andere mensen kunnen helpen. Echter, als je een kwaliteit of gave hebt, die iets kan bieden wat weinig andere mensen hebben en kunnen, dan mag je daar gerust je zelfstudie van maken en doet die inbreng er net zo toe.

Op latere leeftijd (22 jaar) ben ik voor 2 jaar terug naar school gegaan, om mijn VMBO-TL niv. 4 diploma te halen. Door mijn anorexia en depressies en de vele opnames in instellingen, kon ik helaas nooit een school naar behoren afmaken. De keuze om terug naar school te gaan, was mede gemaakt om bij de politie te kunnen, maar ook om discipline op te bouwen. Ik kon gerust doorgaan naar de universiteit, maar dat wilde ik niet. Het traject bij de politie tot sollicitaties aan toe heb ik met plezier afgelegd. Mijn 1e ex-vriend werkt nog altijd bij de hondenbrigade en ik heb veel diensten meegedraaid en genoten van het beroep bij de politie.

Echter, ging mijn voorkeur toch meer uit naar het helpen van baasjes die de verbinding met hun hond zijn kwijtgeraakt. Dit doe ik met heel veel plezier en passie, maar ik weet dat ik veel meer kennis in pacht heb.

Ik ben zelf jaren gecoacht en de kracht van een ervaringsdeskundige is onwijs sterk. Ik ben bij tig psychiaters, hersenartsen en psychologen geweest en ken alle pammetjes (????) wel, maar niemand van hen kon mij helpen. Tot ik dus iemand trof die mij niet als probleem zag, maar als de oplossing voor al mijn strijd. Ja, dat lees je goed! Ikzelf! Al die ‘je moet praten’ en ‘je moet je medicatie innemen’ en ‘je moet een anti zelfmoordpoging contract ondertekenen’ kwamen m’n neus uit. Ik had alleen maar veel liefde, begrip, veiligheid, vertrouwen, duidelijkheid en geduld nodig. Dit pakket is dus ook de basis die ik hanteer tijdens de privé balanssessies en persoonlijke sessies in mijn praktijkkamer. Al die verhalen en onzin die men vanuit haat over mij verspreiden, doen me dus ook niets. Het is gewoon niet waar en daarom blijf ik zo achter mijn methodiek staan en wie ik als persoon ben. Voer geen strijd, dat leidt tot onmacht. Laat het rusten en ervaar kracht.

Ik krijg bij mij thuis met name moeders met dochters of vrouwen individueel. Als je mij al even volgt, dan weet je best wat over mij, maar eerlijk is eerlijk. Er is echt zat uit mijn verleden wat mensen niet van en over me weten. Dat is oké en dat zal ik ook zo houden. Deze kennis en inzichten geef ik wel door aan mijn klanten. Soms moet ik meer van mezelf geven, zodat ik de ander beter kan helpen. Het is eigenlijk best wel veel, maar als ik wat punten moet aanstippen zijn;

• Huiselijk geweld
• Anorexia / Boulimia
• Zelfmoordpogingen
• Depressies
• Zelfbeschadiging
• Adoptie (kom zelf uit Colombia)
• Geen inkomsten hebben en afhankelijk zijn
• Zelfhaat
• Onzekerheid

mij allemaal niet onbekend. Ik heb ook altijd een hekel aan mensen die om mijn papiertje vragen. Wel gezegd hebbende, dat dat vrijwel nooit wordt gevraagd! Zowel, als mensen dan mijn levensverhaal horen, komen ze daar ook van terug en hoor ik altijd; “Met zo’n leven snap ik wel dat een studie niet nodig is. Je hebt zoveel kennis en ervaring opgedaan, daar kan geen studie tegenop.”

Ik vond het eng mezelf zichtbaar zonder enige studie binnen mijn tact te maken. Bang wat andere mensen ervan zouden vinden. Gelukkig is die gedachte niet meer aan de orde. Ik trek hierdoor dus ook echt alleen maar de juiste mensen aan en dat zijn veelal de mensen die al zoveel trajecten hebben gehad en geloven in de kracht van ervaringsdeskundige. We moeten niet doen alsof alle bestaande/erkende/examen studies de oplossing voor ieders probleem is. Iedereen heeft wat anders nodig. De mensen die voor ervaringsdeskundige gaan, zijn er uiteindelijk achter gekomen dat ze iemand moeten hebben die het zelf ook heeft meegemaakt en zich niet aan strikte protocollen houdt e.d. Hierdoor voel je sneller een verbinding.

Alles in mijn leven doe ik vanuit;

• Oprechtheid
• Zelfvertrouwen
• Energie
• Liefde

Dat is waaruit ik besta en als het ware aan overvloed heb. Hoe mooi is het dat je dat door kunt geven! Ik deel zo nu en dan een deel over mijn verleden, omdat ik het levende bewijs ben, dat als je heel diep hebt gezeten, dat je eruit kunt komen. Ik wil mensen graag inspireren.

Ik dacht dat ik het in mijn leven altijd zelf moest doen. Dat hulp vragen bevestigd dat je faalt en het fout doet. Fixed mindset! Hulp, vragen is krachtig, zorgt ervoor dat je even kunt terugvallen op iemand, kunt leunen op een ander en naderhand zelf weer verder kunt. Growth mindset!

????

Geef een reactie