Berichten, Nieuws

Hond en rolstoel

Life coach leidy
Vandaag was het dan eindelijk zover, Leidy kwam ons gelukkig helpen!

Ivy is onze witte herder van 1,5 jaar, die helaas als pup zijnde een valse start heeft gehad. Maar gelukkig was daar haar fokster, die haar uit de benarde situatie wist te halen.
Doordat Ivy in haar begin periode veel heeft gemist, hadden wij nog veel in te halen met haar. Dus daar gingen wij, vol goede moed, op naar de puppy en basis cursus.

In deze tijd viel Ivy (5maanden oud) al ongelooflijk veel uit, maar was ze ook bang en had ze nog niet voldoende vertrouwen in de mensheid, ook niet in andere honden want op haar roedel bij de fokster na had ze vrij weinig (positief) contact gehad met andere honden.

Tijdens de cursussen zagen wij heel duidelijk een stijgende lijn, we zijn met vlag en wimpel geslaagd, maar het uitvallen hier op straat bleef aanhouden..

En zo modder je door, een paar goede adviezen hier, 1 gedragstherapeut daar, Ivy 15kg zwaarder en verder niks opgeschoten.

Een paar maanden geleden deed ik een noodoproep op Facebook of er iemand was die ons kon helpen, waarop een vriendin van mij Leidy aanraadde.
En zo ben ik maar eens gaan uitzoeken hoe ze precies te werk ging, bijna dagelijks zag ik nieuwe filmpjes voorbij komen en iedere dag smolt ik weer.

1 maand geleden hebben we de knoop doorgehakt, de afspraak was gemaakt!

In tegenstelling tot mij, was Jeroen onwijs zenuwachtig, wat begrijpelijk is, want in een rolstoel ben je 10x zo kwetsbaar, maar dat mocht het leerproces niet in de weg staan.
Half 8 was het dan eindelijk zo ver, Leidy was gewoon lekker haarzelf, vrolijk en open. En zoals mijn buurvrouw nu zegt een Goudwijf!
Leidy ging op een liefdevolle maar duidelijke manier met Ivy om, precies wat Wij en zij nodig hebben.
Wat ze ons onwijs duidelijk maakte, was dat wij eigenlijk veel te druk waren met Ivy, het moest op een lager pitje, rustiger.
Dus dat gingen wij doen, en wat een resultaat! Hier kunnen wij mee verder, sterker nog dit moeten wij doen, voor onszelf maar vooral voor Ivy.

Het mooiste van de hele sessie, was hoe ik zag dat Jeroen zijn angst als sneeuw voor de zon verdween, door Leidy haar begeleiding, maar ook duidelijke woorden wist Jeroen precies wat hij wel of niet moest doen.
Maar niet alleen dat, Leidy vond een manier waarop Jeroen zijn rolstoel goed kon bewegen, en de riem goed vast zat.

Rust, duidelijkheid en nog meer rust dat zijn voor ons de sleutelwoorden.

Dus, mocht je nog twijfelen, stop daarmee! Hak de knoop door, stuur Leidy een e-mail, en geloof ons, je wordt niet teleurgesteld!

Liefs, Richelle Jeroen en Ivy.

Geef een reactie