Berichten, Nieuws

HERSTELD VAN ANOREXIA

Na 9 jaar anorexia en na bijna 5 jaar te zijn hersteld, heb ik vandaag in totaal na 14 jaar, nadat ik al 1 week de behoefte voel om een ijsje te eten, dat vandaag ook maar eens gedaan! Ijsjes, als kind zijnde was ik er dol op, maar de relatie met eten is flink verstoord geweest. Vandaag, na een heerlijke wandeling met Rayo en Vida, gingen we langs de dierenwinkel en kregen ze een zalm kauwstaaf en dacht ik: “Nu ga je dat verdomde ijsje eens halen ook.” Wat voelde het goed om na 14 jaar weer als een kind zo blij je bolletjes mango & ???? ijs in het zonnetje op te likken. Het is gelukkig niet zo dat ik de afgelopen 5 jaar mezelf had verboden dit te eten, maar ik merk dat mijn smaakpapillen en mijn behoeftes veel minder zijn sinds mijn anorexia. Daarbij, ben ik geen snoepkont en voelde ik gewoon de behoefte niet. Hoe dan ook deel ik dit, om mensen wat kennis mee te geven. Mentaal en lichamelijk ben ik hersteld, maar sommige processen duren wat langer ????

Geef een reactie