Berichten, Nieuws

Gezondheid

Zout Fotografie
Jaren is o.a. de stempel “chronisch astmapatiënt” gegeven. Ik had ieder jaar 1-3x heftige longontstekingen, had vele astmapufjes, vernevelaars en controles bij de kinderarts in het ziekenhuis. Mijn bloedwaardes waren altijd schokkend en te hoog. Vele allergieën, de huisstofmijt sprong er natuurlijk uit. Ook had ik helaas vele 112 ziekenhuisopnames i.v.m. de acute hoge koorts en daarnaast waren zomers verschrikkelijk gezien mijn extreme vorm van hooikoorts. Ik was naast mijn “chronische” (ook die stempel heb ik gehad) ” anorexia als kind zijnde helaas heel veel ziek geweest. Niet te vergeten dat ik ook nog eens in totaal 5x ben geopereerd.

Vandaag heb ik na jaren een longfunctietest gehad bij de huisarts. Eindstand: “Mevrouw Zijlstra, ik heb goed nieuws. U heeft een longinhoud van 90,4% en we kunnen de diagnose Astma uitsluiten. Ik zal het aanpassen in uw dossier.” ?

Wat is het lichaam toch een prachtige machine! Ik heb namelijk nog een ‘wenspotje’ die ik had gemaakt toen ik 7 jaar was waarin een briefje zit: “Ik hoop dat ik ooit van mijn Astma afkom.” Een wens die dus is uitgekomen. Gezond eten, lekker bewegen en zorg dragen voor je lichaam ??

Geef een reactie