Nieuws

GEEN EUTHANASIE MEER

Wij zijn de trotse eigenaren van 2 Staffordshire Bullterriërs honden, Diva en Hummer. Wij hebben hulp ingeschakeld, omdat wij op een punt waren gekomen dat we al bij de dierenarts waren geweest om over euthanasie te praten. Ik volgde hondencoach Leidy al een tijdje en dacht er ook even over om een keer een consult te boeken. Toen wij er allebei achter stonden hebben we knoop doorgehakt. We willen gewoon weer eens lekker een wandeling maken en dat het in huis ook niet constant spannend is of ze weer zouden vechten.

We hebben met beide puppycursus en gehoorzaamheid gedaan. Luisteren, is het probleem niet maar als Hummer hoog in zijn energie zit wisten wij niet goed hoe hiermee om te gaan. Schoppen is geen oplossing omdat hij dan alleen meer gefrustreerd raakt.

Leidy heeft ons hierin goeie tips gegeven, ook hoe wij Hummer zijn lichaamstaal op dat moment kunnen lezen en daar op inspelen op een rustige en kalme manier. En als de wandelingen buiten ook wat rustiger worden zal hij in huis ook wat rustiger zijn.

Buiten zijn we met het trekken en uitvallen aan de slag gegaan. Erg fijn dat er een aantal mensen hier ons bij wilde helpen.

Leidy observeerde eerst hoe wij onze wandelingen beginnen en hoe het buiten gaat. Vanuit daar gaat ze laten zien hoe het wel kan en werden wij weer aan het werk gezet.

Ontspannen!! Ja dat was wel even een dingetje… Wij zijn de baas en dit moeten we overdragen naar onze honden. Als die merken dat wij niet ontspannen zijn dan zijn zij het ook niet.

Het is de investering zeker waard geweest, we zijn echt nog niet waar we zijn willen maar gaan er voor de volle 100 % mee aan de slag!!

Heb je nog enige twijfel dan raad ik je aan om het toch eens te proberen. Je bent al zover om te erkennen dat het niet goed gaat en dat je hulp nodig hebt maar je mag deze hulp ook zeker vragen en je daar zeker niet voor te schamen.

Alsnog erg bedankt voor de hulp van gisteren. We zijn al een paar keer naar buiten geweest en je merkt dat het al fijner loopt. Met Hummer gaat het iets lastiger dan met Diva maar het begin is gemaakt…

Met lieve groeten,

Gerry en Saskia.

Geef een reactie