Persoonlijke ervaringen

Ervaring van Leidy

Life coach Leidy

Lieve Judy,

Vandaag mocht ik jou dan ontmoeten. Je leeft in een energiek druk huis met 3 stoere jonge jongens een kat en 2 eigenaren, waarvan Hans jouw hoofdbaas is. Bij binnenkomst zat je achter een hekje, want mensen op bezoek laten komen vonden jouw eigenaren erg spannend. Dit omdat je ontzettend intimiderend overkwam. Ik kon niet in stilte met jouw eigenaren Engels spreken, want jij blafte en gromde loeihard. Daarbij ontstond er door jouw gedrag veel wrijving onderling. De gesprekken om jou te herplaatsen waren ook al gevallen, maar ze wilden beiden niet opgeven en de maat was vol. Het roer moest om. Gelukkig maar, want herplaatsen is vaak niet nodig als eigenaren hun honden gaan begrijpen.

Normaliter leg ik gelijk uit wat ik exact ga doen, dat liet ik even (want we konden elkaar niet verstaan), dus zetten ik jouw eigenaren gelijk aan het werk. Je was met 2 minuten stil en ik kon opnieuw binnenkomen zonder geblaf. Jouw eigenaar Hans; ”Ja, maar Leidy zij is nu aan jou gewend.” Ik; ”Nee hoor, laten we een vreemde aanbellen en binnenkomen, dan zal je zien dat dit niet door mij komt.” Hans zijn mond viel open Judy, want hij ervoer in 2 minuten wat zijn leiderschap en rust deden met jou. Met een glimlach en veel spanning ging Hans naar buiten en ging ik jullie observeren. Meid, wat een stress aan de riem voor jullie beiden. Je trok gigantisch, steigerde, sprong op tegen de baas en blafte heel hard en dat non stop! Er was eigenlijk geen houden meer aan.

Na 3 minuten observeren had ik voldoende gezien. Wij gingen naar buiten en je stopte per direct met trekken en je merkte dat jouw geblaf mij niets deed en bovenal, het was niet nodig. Dit had je met een paar sec. door en samen lieten wij zien wat jij nodig hebt. Je bent super gevoelig, laten we daar een grote overeenkomst in hebben ? Je liet heel goed zien wat je nodig hebt. Iemand die jou vertrouwd, liefdevol begeleid en al dat in rust. Ik vertel ook echt iedere eigenaar dat stemverheffing, op de rug leggen, externe ”hulp”middelen, fysiek handelen absoluut verboden zijn, want dat lost niks op.

Toen mocht ik jouw baas Hans aan het werk zetten. Hij werd zich voor het eerst ontzettend bewust van hoeveel spanning hij wel niet in zijn lijf heeft zitten en hoe scherp je met hem in verbinding staat. Het was hard werken voor hem, maar hetgeen wat hij wilde bereiken en ervaren is hem heel mooi gelukt! Zo mooi om te zien hoe jij liep alsof het uitvallen nooit in jouw zijn voorkwam. Jouw eigenaren hebben genoeg meegekregen om deze balans te behouden.

Met veel opluchting, vertrouwen heb ik jullie huis verlaten.

Je bent een hele lieve hond die vanaf vandaag in balans gaat komen. Ik wens jullie alle veel plezier, succes en harmonie!

Liefs,

Leidy.

Geef een reactie