Berichten, Nieuws

DISBALANS IN HUIS

Balans sessie
Lieve Reeva,

Ik beken, dat ik nu met tranen in mijn ogen zit. Tranen van blijdschap, want iets wat zo onmogelijk leek voor jouw eigenaren, is gelukt!

Binnenkomen bij jou was gevaarlijk. Je was onwijs bang, gestresst en aanval was de beste verdediging voor jou. Herkenbaar, toen ik zo angstig was, leek mijn grote mond ook altijd de beste verdediging. Ik voelde en zag je angst. Je ogen puilde uit, ja blafte en gromde luidkeels en wat had ik met je te doen. Ik kon niet praten of lopen of je stond alweer bij me of voor je eigenaren.

Je eigenaren wilden me in eerste instantie alleen laten komen voor het binnengedeelte en ik wist op voorhand al dat dat niet het probleem was, maar de wandelingen en dat werd bevestigd.

Ik moest ruime afstand van je houden, want je had mij zo kunnen bijten. Je vond het maar niets dat ik achter je liep. Je trok onwijs, was alsmaar alert en het was gewoon geen doen voor jouw eigenaren.

Tot ik met je ging lopen, ik zag je angst en de blokkades die dat met zich meebracht. Ik heb je overal doorheen gehaald en je liep daardoor onwijs relaxed mee. Je eigenares moest huilen, ze geloofde er niet meer in. Na 2 jaar, een paar trainers verder en lichamelijke klachten, wilden ze je alleen nog maar laten loslopen. Daar waar ze je compleet vertrouwen en alles goed ging.

Maar wat constateerde ik: “Reeva, haar stresstemmer is om de haverklap vol en stroomt alsmaar over. Ze wordt mentaal niet getriggerd wat maakt dat de stress wandelingen van buiten mee naar binnen gaan en Reeva niemand meer toelaat. Hierdoor is haar huis niet meer de plek om tot rust te komen ”

Lieve Reeva, ik heb je eigenaren eindelijk kunnen vertellen wat het probleem is en hoe dit is op te lossen. Wat heerste er een positieve energie toen ze zagen dat wat ik ze meegaf werkte.

Ineens kon iedereen binnenkomen en hoe? Je emmer was geleegd. Ik kon niet in je buurt komen en zie ons nu eens samen shinen! Ik mocht je aaien, je likte mijn handen en alles was goed.

Lieve Reeva, je hebt mij diep geraakt. Mijn moedertaal is geen mensentaal, maar dierentaal. Ik heb niet tegen je gesproken enkel ervoor gezorgd dat je je veilig bij mij zou voelen. Bedankt, dat je me vertrouwde en wilde samenwerken met me. Jouw eigenaren zijn lyrisch en zagen eindelijk na jaren een zekere en lieve Reeva die iedereen in huis toe liet en rustig aan de riem liep. De nieuwe LCL halsband staat je mooi en de riem komt eraan.

Tot over 3 weken!

Liefs,

Leidy

Geef een reactie