Berichten, Nieuws

DE CONNECTIE WAS ZOEK

Life coach leidy
Lieve Benji,

Binnenkomen was geen pretje bij jou. Doordat jouw eigenaren niet wisten hoe ze bezoek moesten laten binnenkomen, was jij mega territoriaal. Zo territoriaal dat ik mij kan voorstellen dat mensen niet durven binnen te komen. Gezien ik dit vaak zie, weet ik precies wanneer ik de opdracht: “Laat maar los” kan geven. Dit zei ik, omdat ik zag dat je steeds feller werd naar mate jouw eigenaren jou tegenhielden. Dit maakte ook dat je toch nog even nipte. Zodra ze loslieten verviel al jouw gedrag en kon ik ongeschonden doorlopen. Trust me, ik ben voor geen enkele hond bang. Ik keek dwars door jou heen kanjer.

Direct zijn we dit gaan aanpakken en zag ik hoe onzeker jij was. Jouw eigenaren deden wat ik ze leerde en je kreeg eindelijk een juiste taak! Je werd mentaal hard aan het werk gezet en kreeg eindelijk rust, veiligheid en duidelijkheid. Binnenkomen was zoveel aangenamer. Sterker nog, waar was je? Zo relaxed was het geworden.

Na het gesprek werd het mij nog duidelijker waarom jij zo reageerde zoals je reageerde. In een moeilijke fase ben jij in het leven van je baasje gekomen. Je bent ze zo gaan beschermen, waardoor de disbalans was ontstaan en wandelen een hele grote obstakel was geworden.

Toen ik je buiten zag, had ik met jou te doen. Je was ontzettend gestrest en reageerde overal op en trok gigantisch! Oversteken met auto’s was dus ook gevaarlijk. Jouw bazin liep al 1 jaar niet meer met jou. Ze hield jou gewoonweg niet.

Ik zag er erg naar uit met jou te gaan samenwerken. We hebben ze mooi laten zien dat mentale kracht zoveel sterker is dan fysieke.

Naderhand was het de beurt aan jouw eigenaren. Vol goede moed gingen ze aan de slag, want ze hadden ons zien wandelen. Wat kwam jouw baas zichzelf hard tegen! Super hoe je ze bleef spiegelen. Dit maakte ook dat ik zo genoten heb toen ik jou met hem zag weglopen. Jouw sportschool was gesloten! Hij passeerde vele honden en jij, je was de rust zelve geworden.

Ik vroeg jouw eigenares of ze er ook klaar voor was. Volmondig kreeg ik een JA! Dude, je hebt mij echt veel glimlachen bezorgd. Jullie liepen na 1 jaar voor het eerst ontspannen! De ene na de andere hond zonder uitvallen en trekken passeerde jullie. Jouw eigenaren konden zelfs hand in hand lopen. Er kwam namelijk een hand vrij. Je hebt het vast niet gezien, maar ze maakte nog net geen vreugdesprongetje. Wel zag ik haar geluk!

Ik heb genoten van jullie proces! Gezien ik de afgelopen tijd te druk was voor video’s editen, ga ik daar vandaag weer eens lekker voor zitten. Je bent een prachtig voorbeeld met jouw eigenaren om te laten zien dat de balans alleen kan worden opgemaakt, als eigenaren eens naar hun eigen aandeel kijken.

Blijf ze spiegelen knapperd! Je gaat sowieso met je nieuwe LCL halsband shinen.

Liefs,

Leidy

Geef een reactie