Berichten, Nieuws

Creëer je eigen geluk

Life coach Leidy
Als er iets is wat ik veel om mij heen zie, is dat mensen een leven leiden die ze helemaal niet leuk vinden of willen. Ze doen bijvoorbeeld werk die ze niet meer leuk vinden, blijven in een relatie zitten die ze niet gelukkig maakt, behouden vriendschappen die niet meer als vriendschappen aanvoelen, maar laten die niet los omdat ze anderen mensen niet willen teleurstellen en ze geen patronen durven te doorbreken.

Schijnbedriegt! Je stelt jezelf iedere keer teleur als je geen keuze van vrijheid maakt. Echter, cijferen deze mensen zichzelf steeds weg, want stel je voor dat je moet terugvallen op jezelf en mensen je niet meer leuk vinden. Wat ik dan denk: “Boeiend, eerst voor jezelf zorgen en dan de rest!” Neem van mij maar aan, het leven zit vol onzekerheden. De enige invloed die jij hebt en kunt uitoefenen is je intuïtie, je hart volgen en keuzes maken.

Voorbeeld, ik doe heel veel nieuwe contacten op, maar ik heb 1 afspraak met mezelf. Ik blijf dicht bij mezelf en wil geen contacten die mij energie kosten en of uit balans halen. Hier bedoel ik mee dat ik dus niet iets ga doen om een ander te pleasen, entertainen en/of mijn gevoel opzij schuif en al dat. Waarom niet? Iets wat niet goed voelt doe ik niet. Mijn gevoel is inmiddels mijn beste vriendin geworden, wat maakt dat mijn intuïtie ver ontwikkeld is. Daarbij is de relatie met mezelf weer helemaal zoals ik het wil hebben en ervaren en is dat mij heel dier en kostbaar geworden. Ik zie overal het mooie van in, zelfs als er tegenslagen zijn. Te bedenken dat ik vroeger heel negatief in het leven stond.

Ik heb een periode gehad in rationele sferen als in date en scharrel relaties aangaan, dat er mensen op mijn pad kwamen die nog niet aan zelfontwikkeling deden, net een fase in gingen of nog niet zover zijn dat het niet stroomt. Ik vroeg mezelf steeds af waarom ik die mensen op mijn pad bleef krijgen. Ik ben er inmiddels achter. Ik ben zelf een sterke vrouw die ontzettend goed weet wat ze wel en niet wil en mega positief is. Ik help andere graag, maar merkte steeds vaker op dat ik ervan baalde. Ik baalde ervan dat ik op voorhand al wist dat het niet zou stromen, maar dan toch het contact aanging. Nu heb ik besloten om eerder mijn intuïtie te volgen en mijn grens liefdevol te bewaken door hier niet meer aan voorbij te gaan. Ik heb respect voor iedereen zijn persoonlijke fase en ontwikkeling, maar die moet wel met deze oude ziel kunnen resoneren. Daarnaast ben ik een grote einzelganger, ik doe graag alles alleen, omdat ik dat fijn vind.

Met andere woorden, leer trouw te zijn aan jezelf. Als je alles voor een ander doet blijf je verweg van de relatie met jezelf. Juist die is zo ontzettend belangrijk.

Vanmorgen heb ik weer heerlijk buiten paardgereden. Gezien ik weer van het leven kan genieten, geniet ik ook van alle kleine dingen om mij heen. Ik ging weer naar een fijn en prachtig natuurgebied en heb echt wel 30 honden gezien. Weet je wat het mooiste was van al deze honden? Ze hadden allemaal verantwoordelijke hondeneigenaren die allemaal rekening hielden met mij en Don Travolta. Ik heb meerderen mensen bedankt en gecomplimenteerd en wij werden bewonderd en begroet.

Enfin, onthoud: “Als je altijd doet wat je deed, krijg je altijd wat je kreeg.”

JIJ KAN IEDERE DAG EEN KEUZE MAKEN HET ROER OM TE GOOIEN! Laat een idee niet slechts een idee, maar pak door. Kwestie van DOEN.

Aldus deze vrouw die van zichzelf en het leven heeft leren houden.

Geef een reactie