Berichten, Nieuws

Jongeren in Harreveld coachen

Harreveld
Hier sta ik dan, met Wendy voor Jeugdzorg Horizon Harreveld. Wellicht komt deze naam jullie bekend voor, gezien Beau van Erven Dorens een prachtige documentaire reeks heeft gemaakt van verschillende zorginstellingen waaronder Harreveld. Hij heeft hiermee met recht de televisie-ring gewonnen.

Zo’n 11 jaar terug was ik één van de jongere die in de knoop met zichzelf zat en het leven niet meer zag zitten en aankon. Ik werd na meerderen mislukte zelfmoordpogingen gesloten gezet. Ik kwam in het eindstation (zoals ze dat destijds noemde) JJI (justitiële jeugdinrichting) Harreveld terecht. Ik heb 10 maanden gesloten gezeten en moest keihard met mezelf aan de bak. Ik kreeg eindelijk rust, structuur en kon werken aan een toekomst. Naderhand moest ik mijn anorexia nog overwinnen, maar ik heb daar geleerd dat emoties er mogen zijn, dat knuffels fijn zijn en dat ik er mag zijn, maar bovenal dat het leven heel veel te bieden heeft. Ik zorgde destijds met mijn moeder voor onze gezinshond Luna (Beagle). Ik was de eerste dame op Alexandra Harreveld waar haar hond werd meegenomen in het behandelplan. Ik had dieren nodig om te helen.

Die lieve vrouw naast mij is Wendy en Wendy was 11 jaar terug mijn invallende lerares. Zo’n 1,5 jaar terug kwamen we weer op elkaars pad en heb ik haar mogen coachen met haar Bordeauxdog. Ze is inmiddels weer lekker in balans met hem.

Wendy is paardencoach en coacht met veel passie en plezier mensen met haar paard. Recent appte ze mij met de vraag of ik met haar jongeren in Harreveld wil coachen? Ik was verbaasd en direct laaiend enthousiast.

Vandaag, zo’n 11 jaar later sta ik hier weer, alleen dan aan de andere kant van de medaille. Één van de mooiste deuren is opengegaan. Ik ga vanaf november 3 dagen jongeren coachen. Mijn trots Rayo en Vida gaan mee en zullen ze gaan spiegelen.

Ik voel mij vereerd, dat ik als ervaringsdeskundige, aan de bak mag en mag samenwerken met iemand die mij op mijn dieptepunt heeft leren kennen en nu mij in mijn eigen kracht ziet staan.

Ik ga de jongeren al mijn liefde en kennis geven. Ik wil ze met mijn coaching klaarstomen voor hun toekomst en hoop op deze wijze een stuk te kunnen bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben een heel dankbaar mens!

• Aflevering Harreveld ‘Beau in five days

• Leidy Zijlstra interview KRO NCRV De Wandeling

Geef een reactie