Nieuws

11 TIPS OM ONTSPANNEN TE WANDELEN MET JE HOND

Als er iets is wat jullie als volgers willen, dan is het ‘gratis’ tips. Iets wat ik kan begrijpen, maar iets wat ik niet graag doe. Ik lever per slot maatwerk. In de 4 jaar dat ik als hondencoach door het leven ga, heb ik dit altijd afgehouden. Waarom? Mijn methode is een mindset kwestie en als ik een tip geef en die word verkeerd uitgevoerd, ben ik daar niet blij mee en wellicht werkt het averechts met je hond, omdat je het niet doet zoals ik bedoel. Ik heb nog nooit vernomen dat ik iets heb verkondigd en dat het daardoor niet is gelukt. Dit komt omdat ik alle tips aan mijn Klanten geef of in de besloten community groep. Zij die direct zijn gecoacht en weten wat op welk moment moet gebeuren.

Echter, kan ik jullie wel wat dingen meegeven. Het kan ook zijn dat je de meeste dingen al doet en dit verneem ik ook tijdens sessies. Waarop ik antwoord? “Je doet het niet met je volle bewustzijn, anders was ik nu niet hier.” Het is mijn taak de Klant bewustwording mee te geven. Niets meer dan dat. Mocht het vragen oproepen, die kans is groot, want je doet het vanuit je eigen interpretatie, dan zie ik je graag terug op een groepsconsult of tijdens een privé balanssessie. Wellicht begrijpen jullie dan ook dat het dieper gaat dan enkel tips geven is. Wat jullie veel teruglezen van gecoachte: “Het valt niet uit te leggen, je moet het ervaren”. Maar goed, dit zijn 11 tips die je verder brengen als je ze juist uitvoert en het is met name de manier waarop je denkt en hoe je gemoedstoestand is.

????????????????

1. Verlaat je huis in rust
2. Praat heel de wandeling niet tegen je hond, ik wil dat je intern gaat verbinden
3. Heb je 2 honden, laat de minst intense aan de buitenkant lopen en de meest intense aan de binnenkant
4. Focus je op wat je wil, wat je niet wil heeft je nog nooit ergens gebracht
5. Let op je ademhaling
6. Je armen heen en weer bewegen is niet voldoende. Je nek en schouders dienen ook ontspannen te zijn
7. Stel doelen alvorens je de deur uit gaat
8. Maak de riem op maat en laat de riem ook met rust tijdens een wandeling
9. Als je een hond op afstand ziet, besluit dan bijtijds wat je daarmee gaat doen. Omdraaien is geen optie
10. Daar waar je hond zijn spanningen uit is het punt waar jij je veelal (onbewust/bewust) druk maakt
11. Bij teveel spanning, altijd pas op de plaats en stil staan en afstemmen met jezelf

Succes!

Geef een reactie