Berichten, Nieuws

VERDORRIE… EEN HOND NAAR MIJN HART

Lieve Isthar,

Een tijdje terug had jouw lieve bazin mijn hulp ingeroepen. Haar mail was super kort, maar krachtig en ik zag ernaar uit je te ontmoeten. Want wanneer een Cane Corso uitvalt, dan ben je al snel de verschrikking van de buurt. Je woont met je lieve maatje die een Mechelse herder X Amerikaanse Stafford is.

Bij aankomst zag ik je zenuwachtige bazin en zaten jullie in de bench, niet ongehoord. Toen de rust was teruggekeerd, mochten jullie eruit en connecten ik direct met je. Je hebt veel weg van mijn jongste hond qua energie. Ik hoorde jullie geschiedenis aan en over het buiten wandelen was geen woord te weinig gezegd. Je bent een intense en scherpe spiegel. Gillen, grommen, blaffen, trekken en piepen. Heel het pakket zat in je. Daarnaast ben je hartstikke sterk en was je eigenares door een trauma onzeker geworden. Dit nam ze mee in iedere wandeling met jou. Je maatje (ik ben wat slecht in namen onthouden ?), die trok echt gigantisch en fysiek kon ze jullie dan niet aan. We hebben er dus voor gekozen jullie apart te trainen tot ze er klaar voor is. Laat ik duidelijk zijn, dat ik op voorhand al wist dat jij niet het gedrag van buiten bent, want wat ben jij een blije liefdesbom.

Ik had genoeg gezien en ik ging ook individueel met jullie aan de slag. Ik koos daar in deze uitzonderlijk bewust voor, maar wat een samenwerkingen waren dat weer. Jullie eigenares stond perplex! Wat was ze trots op je Isthar: “Wow, Isthar, ik wist wel dat je het kon!” We passeerden in alle rust alle honden.

Tijdens het trainen, merkte ik op dat je eigenares op slot raakte. Tijd om dat te doorbreken en ik haalde haar naar binnen en wilde even zonder andere mensen om haar heen, haar even ontladen. De tranen waar ze tegen vocht kwamen en de emmer was geleegd. Je bent een coach of niet hè Isthar.

Daarna had ik haar met jouw maatje aan het werk gezet wat al snel een volgend mak schaapje werd, terwijl die zo gigantisch kon trekken. Daarna heb ik haar weer met jou in verbinding gebracht, alleen zonder de emotionele lading en langzaam aan ging de knop om en zag ik jullie eenheid.

Isthar, altijd als ik aan mezelf twijfel of mensen onnodig lelijk doen tegen mij, dan denk ik serieus aan honden als jij. Jullie laten mij keer op keer zien hoe goed zelfvertrouwen en in je eigen bubbel blijven is en dat ik altijd in mijn eigen kracht moet blijven. Ik heb je volledige vertrouwen en respect gekregen en heb met jou, je eigenares kunnen laten zien hoe het anders kan. We moesten wel tijdig met jou stoppen, gezien je gewrichten en hopelijk is de uitslag maandag positief!

Je bazin heeft gelijk 2 nieuwe halsbanden (staat je overigens super mooi) en riemen aangeschaft en gaat keihard aan de bak! Ze heeft morgen al een training met vrienden ingepland. Ze vond het fantastisch en is blij zonder onmachtshandelingen met jou en je maatje aan de slag te gaan.

Blijf haar spiegelen, ze heeft het nodig!

Bedankt voor je liters kwijl en liefde! ❤️

Geef een reactie