Nieuws

VECHTENDE HONDEN

Gisteren kreeg ik een zeer urgente en verdrietige noodkreet binnen van een hondeneigenares die de wanhoop nabij was. Als de Leidy methode niet zou werken was herplaatsen de enige oplossing… Het was dus echt op hoop van zegen voor hen.

Wat was de situatie? Haar honden hadden flink gevochten en konden elkaar niet meer luchten of zien. Daarnaast had één van haar honden al meerdere mensen die op bezoek kwamen in huis gebeten en waren de wandelingen alles behalve ontspannen. Wat is hier mis gegaan? Een eigenares die vanuit haar positie niet meer wist hoe ze de situatie kon omkeren. Ze had al drie trainers laten komen zonder succes. Tot een volger van mij haar verwees naar mij (waarvoor dank).

De eigenares had met haar bericht en gebeld en ze had tientallen video’s en recensie gelezen en wist dat er nog hoop was. Ik ben dankbaar dat mensen inzien dat hoe uitzichtloos het soms ook lijkt, door mijn video’s zij inzien dat het echt anders kan!

Bij binnenkomst zei de eigenares meteen al trillend en zenuwachtig dat haar hond direct kan bijten. Echter volg ik altijd mijn intuïtie en die laat me nooit in de steek. Binnen enkele seconden moest ik een risicoanalyse maken. Ik vertrouw op mezelf en heb de juiste tools in handen om situaties goed in te kunnen schatten. Vandaag heb ik voor het eerst met mijn pakwerk handschoenen gewerkt en de breakstick. Hiermee kun je, wanneer nodig, de kaken van een hond die bijt losmaken. Ik zorg er altijd voor dat ik deze bij de hand heb. Ik wist dat de honden elkaar bij stress in de haren konden vliegen en Sieb, een van de twee honden, mensen kon bijten. Gelukkig word ik vrijwel niet gebeten, maar een hond in stress kan gekke moves maken en daar houd ik gewoon rekening mee. Waren ze nodig? Nee.

Ik wist dat de gemoedstoestand van de eigenares de aanval voor haar honden aanwakkerde en in gang zette. Ik verzocht haar dan ook uit mijn ruimte te blijven. En wat gebeurde er? Sieb (de stabij) liet zijn ware aard zien. Super onzeker, bang en nieuwsgierig. De eigenares zag voor het eerst dat haar angst en spanning het probleem waren en dat Sieb dus niet direct de aanval ingaat.

De spanning was buiten net zo aanwezig en ook daar hebben we natuurlijk aangewerkt.

Wat heeft de eigenares bereikt in 1,5 uur? Bezoek kon ongeschonden binnenkomen en aan de riem kon ze intense honden passeren. Hoe? Omdat ze de confrontatie aanging en door al haar angsten heenging.

Einde consult lagen de honden weer rustig samen en ze waren moe en voldaan!

Mijn naam is Leidy Zijlstra en ik coach de eigenaar achter hond.

De balansssesie video volgt nog.

Geef een reactie