Berichten, Nieuws

Twee honden met een heftig verleden

Beagles

Lieve Bink & James,

Vandaag was het na een paar maanden eindelijk zover en ging ik jullie en jullie eigenares ontmoeten! Ik keek er heel erg naar uit, want ik ben zelf opgegroeid met de Beagle van mijn ouders en ik vind jullie heerlijke honden.

Eenmaal op het terrein, hoorde ik jullie flink joelen en geluid maken. Een deurbel was absoluut niet nodig! Bij binnenkomst moest Bink even goed snuffelen en viel het mij op dat jij James, heel schuchter was. Je straalde heel veel angst uit. Ik had al wel het één en ander in grote lijnen in de mail over jullie gelezen, maar er zat een nog groter verdrietig verhaal achter, bleek…

Ik ging eerst met jullie super lieve eigenares in gesprek. Het raakte mij intens toen ze mij vertelde dat jullie 2 ex-laboratorium Beagles zijn en hoe het eraan toe gaat! En daar bovenop, vernam ik ook nog eens, dat jij James, na redding in het nieuwe gezin, behoorlijk fysiek bent mishandeld! We zaten beiden haast met tranen in de ogen aan tafel. Hoe kunnen mensen zo met dieren omgaan! Ongehoord en niet te bevatten.

Het observeren begon, en het was meer dan duidelijk. Vanaf 30m liet vooral jij Bink, van je horen. En hoe!? Iedereen wist wanneer jullie buiten liepen. Maar jullie waren ook echt 2 ongeleide projectielen aan de riem en trokken buitengewoon hard! Jullie zijn erg sterk voor jullie formaat! Jullie eigenares lachte het maar weg, maar was wel heel open en eerlijk. Ze vond het wandelen zo niet leuk! Jullie liepen binnen 3 minuten al als 2 hijgende en opgewonden honden, alsof jullie de marathon al hadden gelopen! Jullie bepaalden samen hoe de wandeling verliep en jullie eigenares was er alleen nog maar om jullie tegen te houden.

Omdat jij James, zo bang bent wilde jouw eigenares liever dat ik met Bink liet zien hoe het anders kan. Zodat jij even je rust kon pakken en daarna met haar aan de slag kon. Maar eenmaal in de gang vond ze het heel bijzonder dat je toenadering zocht en dat je staart niet meer tussen de benen zat en ik je zelfs kon aaien. Ze liet al snel vallen ”Leidy, dit komt echt door jouw energie, James voelt dat je goed volk bent. Want dit doet hij anders vrijwel nooit bij nieuwe mensen.”

Toen ik met jou naar buiten mocht Bink, lieten we de grap vallen dat je een show hond bent (je bent ook echt een plaatje), want je kon niet zitten. Prima, je stond en we gingen de deur uit. Je trok direct niet meer, we zagen de vele anderen honden en een wandeling was nog nooit zo stil geweest voor iedereen die jou met anderen honden kent. Jouw eigenares en de rest waren allemaal perplex! ”Welk pilletje heb je erin gestopt?” Geen één en we liepen relaxt tussen alle honden door. Daarna ben ik jouw eigenares aan het werk gaan zetten en die deed het zo geweldig! De knop bij haar ging ontzettend snel om. James was niet meer de bange onzekere hond, maar de stabiele volgzame en Bink niet meer de schreeuwende en samen volgde jullie ontspannen. Geen snoepjes en alles wat extern is. Puur jullie eigenares die begreep wat ze moest doen en laten.

Ik ben blij dat ik jullie eigenares heb kunnen spiegelen, en jullie perfect hebben laten zien hoeveel valt en staat met de energie van de eigenaar achter de hond.

Jullie zijn bijzondere kanjers, die ik niet snel zal gaan vergeten!

Succes met zijn 3’en. Vanaf nu zit jullie eigenares weer op het juiste spoor en zal ze jullie op de juiste liefdevolle manier begeleiden!

Geef een reactie