Berichten, Nieuws

SPOEDCONSULT

Life coach leidy
Vorige week kreeg ik een mail van een hele wanhopige Charly. In principe zijn de meeste mensen wanhopig wanneer je een disbalans hebt met je hond, maar bij Charly was het net even anders.

Charly, heeft een zeer mishandelde hond uit Thailand gered. Haar hondje (klein medium formaat) werd dagelijks mishandeld en dat heeft grote littekens met zich meegebracht in het gedrag van haar hondje.

Charly, heeft Koffie (je schrijft het vast anders ?) nu 3 maanden in huis en na 2 trainers verder kwam ze er maar niet uit. Je bent ook niet goed bij je hoofd als trainer, als je eigenaren aanraad een schokband te gebruiken of confrontaties te vermijden en zeker niet bij zulke getraumatiseerde honden. Daar schiet je niks mee op! Ik als coach werk enkel aan de eigenaar, zonder dominante handelingen en onzin.

Koffie, veranderde dagelijks van een rustig hondje naar een wilde Hyena. Bijten naar Charly en anderen mensen, voedselnijd, grommen, claimen en viel haar andere hond aan. Het was heel intens en Charly was doodsbang voor haar eigen hond geworden. Er waren teveel negatieve incidenten voorgevallen dat ze er onzeker van werd. Dit was namelijk niet haar eerste hond uit het buitenland die beschadigd is. Het was geen gebrek aan ervaring, maar dit had ze niet zien aankomen.

Charly, besloot eerst voor een telefonisch consult te gaan. Het was meer dan duidelijk dat de wachtlijst van 3 maanden niet meer kon. Na een half uurtje bellen sloot ik af met: “Charly, hetgeen wat ik hoor is mij niet onbekend en ik kan je helpen, maar volg je gevoel en je weet dat de optie spoedconsult mogelijk is.”

Wanneer is een spoedconsult mogelijk? Wanneer het een juridische kwestie is. Ik heb honden gehad die in beslag zijn genomen en die onder bepaalde voorwaarden weer naar huis mogen komen. Dat mag dan als de eigenaar laat zien dat er een juiste training komt. Vaker ben ik dan opgetrommeld zogezegd. Ook is het mogelijk als je dus een hond hebt die je bijt en waar herplaatsen al de volgende beslissing is. Dit betekend dat er een vrije dag van mij wordt ingezet en het binnen een week al kan. Dit zijn vaak hele intense en urgente consulten.

Enfin, daar was ik dan vanmorgen. Wat een fantastische meid, moeder (en oma die ook even kwam helpen) zijn deze vrouwen naast mij. Wat gingen ze diep, maar wat deden ze het goed!

Ik ga de evaring aan Charly overlaten, maar één ding is zeker, het was met recht de meest heftige sessie in huis die ik heb gehad, maar ook wel de mooiste. Straathond en mishandeld of niet, ook Koffie heeft laten zien dat ze een scherpe spiegel is die begeleiding nodig heeft. Enkel liefde was niet voldoende. Al dit omdat Koffie niet meer kan dealen met wantrouwen en angst en zo moesten ze in 90 minuten heel veel oude patronen doorbreken. Veel respect voor deze vrouwen! Kiezen tussen herplaatsen of geconfronteerd worden met je eigen gedrag, terwijl je hoop al is verdwenen is niet niets. Deze vrouwen gingen ervoor en zoals je leest was het echt niet niets.

Het was mijn vrije vakantiedag meer dan waard! Nog voor het nieuwe jaar een gezin in balans mogen brengen.

Koffie, bedankt! ?

Geef een reactie