Nieuws

ONKUNDE POLITIEAGENTEN BIJTINCIDENTEN – TV PROGRAMMA 112VANDAAG

Politieagenten worden opgeleid om paraat te staan als er een melding binnenkomt via 112 (spoedlijn) of via 0900-8844 (minder spoed), om vervolgens naar locatie te gaan. Door alle trainingen met agressieve acteurs en overige cursussen worden ze kundig als het gaat om communiceren en preventief optreden. Een incident met een messenzwaaier of iemand die suïcidaal of dronken is zijn (hoe spijtig ook) veelvoorkomende situaties. Situaties waarin ze veel middels communicatie kunnen oplossen en zich zogezegd thuis bij voelen, maar wat als het om een zaak met een hond gaat? Daar waar je een hele andere taal mee dient te spreken? Dan kunnen we wel stellen dat politieagenten niet voldoende weten. Dit moet en kan anders, want iedere hond die door gebrek een kunde wordt doodgeschoten of onder een tazer wordt gehouden, is er één te veel.

Na de publicatie in het Algemeen Dagblad over het bijtincident waarin ik heb ingegrepen, was het tv-programma 112 Vandaag er letterlijk en figuurlijk vroeg bij. Een televisieprogramma waarbij verslaggevers door het hele land achter de 112-meldingen van de afgelopen 24 uur aangaan. Ze geven een verslag van de noodmeldingen die binnen zijn gekomen en hoe vervolgens politieagenten, brandweer, ambulance of reddingsdiensten te werk zijn gegaan.

Aangezien 112 vandaag dezelfde doelgroep als mijn doelgroep bedienen, heb ik ervoor gekozen om via dit kanaal, deze tv-uitzending mijn verhaal te doen. Ik wil voorkomen dat mensen, net zoals ik vroeger, uit onwetendheid handelen. Dat ik incidenten in het verleden heb gehad, maakt dat ik alle kanten van een disbalans heb ervaren. Juist daardoor weet ik heel goed hoe hiermee om te gaan.

In dit korte tv-item heb ik eigenlijk alles gezegd wat ik wilde zeggen. Recht toe recht aan. Ik ben blij met de uitspraken van Ellie Lust die mijn visie en uitspraken bevestigd en inziet dat ik weet waarover ik het heb. Dit gezien het feit dat ze zelf genoeg heeft gezien en ervaren binnen haar expertise als ex-politieagent. Ook was het mijn intentie om de politie iets mee te geven, namelijk dat zij lang niet altijd hun zware middelen (stroomstootwapen, pepperspray en pistool) hoeven in te zetten. Kijk naar het lugubere incident met Amerikaanse Stafford hond Tommy. Na gebruik van een stroomstootwapen zakte de hond ineen. De politie is doorgeslagen en hebben deze hond zwaar mishandeld en toegetakeld. Dat is buitensporig gedrag, onacceptabel en laat goed zien hoe onkundig er is gehandeld. Dit met het besef dat dit nog geen eens een bijtincident betrof. Inmiddels heeft de eigenaresse contact met mij opgenomen en zullen we zien wat we voor elkaar kunnen gaan betekenen.

Klik op de foto hierboven om het interview met 112 Vandaag te bekijken via mijn Youtube-Kanaal. Like, deel en zet de meldingen aan. Zo mis je niets.

x

POLITIEAGENTEN VAAK BANG

Ik hoor veelal terug dat politieagenten bang zijn voor deze honden en daar gaat het al mis. Ze krijgen een eenzijdig beeld en handelen vervolgens vanuit angst en een valse perceptie. Vanuit dit vertrekpunt gaat de agent ‘standaard’ handelen, waardoor al snel bij gebreke aan alternatieven naar een wapen zal worden gegrepen. As het aan mij ligt wil ik lezingen aan hen geven om hen een ander alternatief te kunnen bieden.

Het is opmerkelijk dat enkel de hondengeleiders en hondentrainers van de politie leren hoe met honden om te gaan en ook daar ben ik bij lange na niet over te spreken, want dit gaat er veel te agressief aan toe. Ik ben blij dat Alberto Stegeman dit soort wanpraktijken aan de kaak stelt. Dat deze honden worden ingezet om mensen te pijnigen, maakt niet dat ze mishandeld hoeven te worden. Disproportioneel mijns inziens. Kortom er valt nog veel lering voor de politie te behalen.

Hulp inschakelen is nog altijd een hekel punt, maar is nodig wanneer je vastloop met je hond. Meer hondeneigenaren moeten hun verantwoordelijkheid nemen om zo incidenten te voorkomen. Is zo’n groot podium leuk? Als je zo zichtbaar bent krijg je er altijd gratis ‘haters’ cadeau bij. Vroeger las ik alle reacties, maar nu niet meer. Ik lees niets meer. Waarom zou ik mezelf blootstellen aan de donkere binnenwereld van enkelen die alleen maar negatieve energie en onvrede weten te ventileren? Ben je mal. Wat een rust ervaar ik ditmaal bij deze grote publicatie! Ik ben blij met zoveel bereik van mijn boodschap, want hierdoor krijgen we nog meer bewuste hondeneigenaren.

Wil je je hond bewust opvoeden en dit vooral vanuit gelijkwaardigheid? Ik sta klaar om jou hierin te begeleiden. Bericht mij gerust via info@lifecoachleidy.nl

Verwante berichten