Berichten, Nieuws

JEZELF TRAINEN

Leidy zijlstra
Nog even geduld en dan komt mijn boek uit en die is geheel gericht op de eigenaar. Waar komt je angst vandaan? Hoe doorbreek je patronen? Hoe kun je je emoties controleren? En ga zo maar door. Als je al met jezelf ontwikkeling bezig bent, dan zal je het redelijkerwijs snel oppikken en als het nieuw voor je is, kan het een pittig boek zijn.

Ik train mezelf nog altijd iedere dag en waarom? Omdat ik iedere dag een betere versie van mezelf wil worden en dit ook voor mijn honden. Eens in de zoveel tijd heb ik een prikkeldag. Als super hooggevoelige vrouw, kan ik jullie vertellen dat dat niet de meest fijne dagen zijn. Los van de training van mezelf met mijn roedel, kan ik heel veel energieën oppikken van andere mensen. Zo kan ik een energie en emotie van een ander, die zelfs in het buitenland zit, die ik ken haarfijn aanvoelen. Is dit fijn? Nee, want het is van een ander, maar gelukkig heb ik het punt bereikt altijd naar mijn gevoel te luisteren en ervan te leren. Tevens heeft dit mij heel zelfbewust gemaakt m.b.t. mijn eigen gevoelens. Hierdoor kan ik heel goed dicht bij mezelf blijven en laat ik mij niet uit balans halen door andere mensen evenals andere mensen met hun honden.

Vandaag ben ik met mijn kanjers met de auto elders naar de dierenarts geweest. Rayo en Vida komen in het buitenland, dus dan heb je prikjes nodig die verplicht zijn.

Ik ging eerst met mijn vent Rayo en ik stond weer versteld van onze groei. Ik kan mij nog heugen dat ik een paar jaar terug niet alleen durfde te gaan met Rayo en Vida, omdat ik al zowat flauw viel bij het idee om met één van hen een dierenwinkel met allemaal andere honden en katten te betreden.

Vandaag voelde ik dat dat verleden tijd is. Ik kom binnen en Rayo en ik werden direct geconfronteerd met een Golden retriever die als eerst naar Rayo uitviel en mensen maar denken dat vechthonden altijd de kwaadste zijn. Niet dus! Rayo gromde even en verder keerde hij de hond letterlijk de rug toe (that’s my boy). Achter ons stonden 2 nerveuze Hollandse herders te piepen en zo nu en dan te blaffen, daar achter was een Chihuahua, daarachter nog miauwende katten en nog een paar medewerkers van de winkel die rondliepen en hem dichtbij passeerde. Wat is er geconstateerd? Onwijs veel prikkels! Rayo, die negeerde alles en iedereen en wat was ik trots! Ik heb in deze situaties altijd een muilkorf, want als ik gespannen ben is hij de pineut. Echter, beschermde ik hem voor mijn spanning. Het mooie, niemand keek mij anders aan en de dierenarts deed alles behalve panisch en het prikje was ook zo gepiept. Ik heb er 20 minuten gestaan, want we moesten wachten en die 20 minuten heb ik als relaxed ervaren! Wat is het toch heerlijk om uit je comfortzone te gaan en te zien en voelen dat je MET je hond zo groeit in het vertrouwen en je eigen leiderschap.

Daarna haalde ik Vida op. Die is veel intenser, als zij vroeger al een hond rook ging ze tekeer. Nu rook ze gigantisch veel en hoorde ze andere honden. Ook zij gaf geen kick, zelfs geen aalstreep wat het begin van opbouwende spanning van mij is. Toen we aan de beurt waren stonden tegenover haar 2 katten in hun mandje en ze negeerde ze compleet. De dierenarts was blij haar te zien, omdat hij haar al van de eerste paar dagen kent.

Daarna gingen we lekker een wandeling in een nieuwe buurt maken en passeerde we de ene na de andere hond met afstanden van 2-6 meter en wat voelde dat goed! Vida is zo scherp en menig mens kan niet met haar omgaan aan de riem, omdat ze gewoon alles wat je denkt en voelt naar bovenhaalt. Ik weet dit, omdat ik mensen tijdens mijn coaching aan huis en daarbuiten weleens met haar laat werken. Ze raken snel gefrustreerd door mijn lieverd, omdat ze zichzelf keihard tegenkomen. Vida is net als ik super direct en heeft geen tijd en ruimte voor nonsens of poppenkast gedoe.

Wat je nu leest en ik mee wil geven, ga uit je comfortzone! Als je dat niet doet, zal je er nooit achter komen hoeveel je van jezelf met je hond kan leren. Mijn angsten zijn echt 0% want ik weet hoe ik met mijn honden van binnenuit kan connecten. Het is een feestje om met deze zelfbewustwording te leven en te verbinden met je hond. Het is absoluut geen zweefteverig gedoe en dat ga je in mijn boek en tijdens de live theatershow ook echt meekrijgen en zien. Het is namelijk ontzettend logisch wat ik mensen leer, maar het uitvoeren is het meest intensieve. Hoe dan ook is dat proces het dubbel en dwars waard.

LEER VAN JE HOND!

Geef een reactie