Berichten, Nieuws

HALSBANDEN EN RIEMEN

Webshop
Een goede wandeling, begint toch echt bij een goede halsband en riem. Ik heb zo vaak gehoord en gezien dat een hond zich eruit kon wringen en doen.

Tijdens mijn consulten werk ik toch echt altijd met mijn eigen halsbanden en riemen. Het verbaasd mij soms met wat voor snijwerk mensen in de hand lopen. Vaak zijn het van die touwtjes en persoonlijk ligt dat voor mij niet lekker in de hand. Daarbij moeten die touwtjes vaak hoog achter de oren geplaatst worden en zie ik mijn klanten vaak ermee stoeien om ze daar te blijven plaatsen. Het creëert een slipketting effect, want je kunt hem dus flink ermee corrigeren door het touwtje aan te trekken. Het stropje werkt vaak voor geen meter. Daarom wordt er zelfs tijdens het observeren niet mee gewerkt, omdat het vragen om problemen is en ik het een vervelend gezicht vind en het slecht voor de nek van de hond is. Zeker als ik zie hoe het vanuit onmacht wordt gebruikt.

Een halsband en riem dienen je juist het vertrouwen te geven, dat je ongeacht situatie, je hond in bedwang kunt houden. Het zal je dus niet (wat een prikband en slipketting wel snel doen, omdat de hond erop zou moeten reageren) nog meer moeten opfokken. Je bent zelf namelijk de beste hulpmiddel. Leer daar maar eens op te vertrouwen. Scheelt je veel euro’s aan al die externe hulpmiddelen. Ik kom echt regelmatig bij klanten thuis die alles uit de kast kunnen halen en zeggen: “Alles werkte maar tijdelijk, maar ik heb het vertrouwen nog altijd niet gevonden.” Juist, en dan ben ik er om je dat vertrouwen weer te geven ????

Deze halsbanden zien er stoer, degelijke rustig en mooi uit. Zijn kwalitatief goed, waterbestendig, gaan lang mee en worden zorgvuldig met de hand gemaakt. Daarom kan de levering bij maten die niet op voorraad zijn wat langer duren. Uiteraard, zijn ze voorzien van een Life coach Leidy (LCL) logo.

Geef een reactie