Nieuws

EEN MUILKORF EN VERANTWOORDELIJKHEID

Wanneer mijn honden extra prikkels krijgen, dan krijgen ze extra mentale voeding. Vandaag ben ik ruim 2 uur met Vida naar het strand geweest. Wat een feest!

We werden gelijk geconfronteerd met 2 loslopende Boomertjes. Ik kijk altijd naar de eigenaar hoe die zich opstelt. De man was relaxed en dat voelde goed. We liepen rustig langs ze. Volgende halte kwamen we een hondenuitlaatservice van zo’n 7 loslopende honden tegen. Leuke uitdaging. Ik stemde snel met de uitlater af en aangezien hij druk met zijn mobiel was, had ik wel door dat hij ze onder controle had. Alleen een Tatra hond bleef staan en blafte naar Vida. Iet wat ongemakkelijk want Vida bouwde (bevestigde mijn) spanning op. Ik gaf lange riem en vervolgens snuffelde ze even met een nieuwsgierige labrador en liepen we rustig achter de roedel aan. Daarna kregen we een frontaaltje met een teckel. Ik liep er super relaxed naartoe en liet Vida even snuffelen. Doe ik dit vaak? Alleen als ik zelf merk dat ik dat nodig heb om rustig te blijven en de eigenaar hiervoor openstaat. De man moest lachen, want Vida wilde spelen maar was nogal wat groot voor zijn hond. Vervolgens zien we een loslopende Herdershond die enthousiast op Vida af rent. Vida corrigeert de hond en ze rennen weer naar de eigenaren toe. Vervolgens zoekt Vida de Herder weer op en beginnen ze te spelen. Naderhand zie ik een kleine loslopende hond en ik voelde aan dat de eigenaar er niet relaxed onder was. Ik deed Vida vast en zij ook. 10 meter verder klik ik Vida los, kijkt ze achterom en liep weer mee.

Weet je wat er deze wandelingen door me heen gaat? Wat jammer dat de media mijn honden als gevaarlijk neerzet. Allemaal door een individueel bijtincident die ze beiden 1x individueel in het verleden hebben gehad. Ze zijn veel meer dan de situaties uit het verleden. Ik weet wie zich hebben gemeld bij Figi om ze te vertellen dat er krantenartikelen over mijn bijtincident zijn geplaatst. Weet je wat Figi zei? “We willen je het gewoon eerlijk zeggen, maar laten het verder aan jou over. We hebben er alle vertrouwen in dat jouw honden geen gevaar zullen zijn!” Ik weet dat er mensen zijn die me graag zien omvallen, maar het gaat ze niet lukken. Ik blijf dicht bij mezelf, neem voor de volle 100% mijn verantwoordelijkheid, heb fantastische fans, familie, vrienden en bovenal, heb ik honden waar ik de optimale verbinding mee heb opgemaakt! Trots op deze foto. Een Stafford met een muilkorf is niet perse gevaarlijk er zitten veelal eigenaren achter die hun verantwoordelijkheid nemen. Vida heeft nog nooit gevochten met een hond en dat wil ik zo houden. Ze kan intens zijn, dus ik ga niet wachten op de dag dat ik zeg; “Dat doet ze anders nooit.”

Geef een reactie