Berichten, Nieuws

Een disbalans met je honden

Ervaring
Lieve Betsy (links) en Guusje (rechts),

Gisterenavond las ik de super mooie mail van jullie eigenares met vraag naar hulp. Mooi, omdat het mij opviel hoeveel zelfreflectie jullie eigenares al liet doorschemeren. Wat ik wel kon stellen na het lezen van de mail, was dat er een pittige disbalans was ontstaan in de loop der jaren. Ik zag er overigens wel erg naar uit, de allereerste hond in mijn leven was de hond van mijn tante. Die leek overigens op jou Guusje. Mijn liefde voor honden begon dus bij een Fransbulldog besef ik mij nu.

Guusje, bij binnenkomst onthaalde je mij met een energieniveau van 10, sprong je tegen mij op en liep je trots met je bot rond. Betsy, die zat in de bench en dat was niet voor niets. Jouw maatje Betsy haar stressemmer loopt heel snel over en wanneer jij aandacht kreeg of als er bezoek kwam dan kon ze zo op jou duiken. Ze reageerde helaas haar stress op jou af. Ze zag dan alleen nog maar zwart en er was dan veel kabaal en paniek. Jullie eigenares vond dit verschrikkelijk en doodseng. Daarnaast was het aan de riem ook geen feest. Jullie trokken beide behoorlijk en Betsy, jij liet wanneer nodig ook van je horen. Al dit hebben we aangepakt in 2 uurtjes.

Jullie lieve bazin zat met haar handen in het haar. Ze had veel zogeheten hondengedragstherapeuten laten komen en allemaal trainde die haar zo, dat ze zich moest aanpassen op jullie gedrag. Liep er iemand langs het raam, dan kan ze jullie blafgedrag voorkomen door het dicht te plakken en zo hoorde ik nog veel dingen die mij behoorlijk deden verbazen. Echter, had ze nog geen coach op bezoek gehad die haar in haar eigen kracht kwam zetten en confronteerde met haar doen en laten. Nou, ze heeft het geweten en stond veelal perplex.

Na tijden kon ze volop stoeien en spelen met jou Guusje en dook jij Betsy er niet meer bovenop, kon ze bezoek in rust ontvangen, liep ze voor het eerst 100% ontspannen en kon ze verschillende honden passeren. Het was mijn taak jullie te vertalen, waardoor jullie eigenares jullie zou begrijpen. Mijn taak zit erop en met het huiswerk gaat jullie eigenares keihard met zichzelf aan de slag, waardoor jullie weer in harmonie kunnen leven.

Het was mij een genoegen dame en heer! Blijf haar veel spiegelen, want ze weet nu bij alles waar het vandaan komt en hoe ze dit kan omzetten naar verbinding.

Liefs,

Leidy

Geef een reactie