Nieuws

MIJN HOND HEEFT VOERNIJD

Jullie zien iedere week meerdere privé balanssessie video’s voorbij komen. Meestal gaan deze over honden die trekken en uitvallen aan de riem of die bezoek niet in rust ontvangen. Dit zijn de twee meest voorkomende problemen die hondeneigenaren ervaren met hun hond en daarom ook de twee obstakels die ik als hondencoach vaak behandel. Het is per slot van rekening mijn expertise om hondeneigenaren te helpen bij deze problematiek.

In deze exclusieve video gaan jullie nog beter zien waar de Leidy-methode voor staat. Het draait om samenwerken met je hond zonder enige vorm van domineren, intimideren of afdwingen! Waarom? Mijn methode is een weerspiegeling van hoe ik als persoon behandeld wil worden en hoe ik andere mensen en dieren behandel.

Veel hondeneigenaren die de verbinding met hun hond zijn kwijtgeraakt komen in hun onmacht terecht. In de hondenwereld is helaas ingeluid dat wanneer je een probleemhond hebt de niet luistert, je die hardhandig moet aanpakken. Zo weet je hond namelijk dat jij de baas bent. Ik vind het zeer spijtig dat tot op de dag van vandaag deze onwaarheden worden geadviseerd en in praktijk worden gebracht. Begin er niet aan, want deze aanpak kan heel averechts werken en je moet het simpelweg niet als hondeneigenaar willen toepassen. Het is dieronvriendelijk en je maakt zo misbruik van de loyaliteit van een hond, want we weten allemaal dat een hond al snel terugdeinst voor een eigenaar.

Ik laat altijd met veel plezier mijn privé balanssessie video’s zien, omdat ik wil dat eigenaren inzien dat honden echt onze leermeesters zijn. Leermeesters die ons als mensen in stilte zoveel te zeggen hebben, maar vele er niet naar willen kijken, luisteren en wat van willen weten. De overtuing: ‘mijn hond is het probleem’, is het grootste probleem. Het gaat namelijk om onze eigen gedachtengang. Het probleem is de mindset, niet de hond. Verandering is dus met één mindswitch te maken. Wat je hiervoor moet doen? Erkennen dat het probleem bij jou ligt en aan daarmee aan de slag te gaan. Kijk de video maar. De beelden liegen er niet om.

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/529808447712788/

Geef een reactie