Berichten

UITVALLENDE HOND

Hoi,

Mijn naam is Henk de Pitbull en ik ben 2 jaar.

Ik weet dat heel veel mensen ons als gevaarlijk bestempelen, maar ik hoop dat jullie even de tijd nemen om mijn voorstelronde te lezen.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat ik een hele bange hond ben, die wegduikt voor vreemde mensen, maar geef me even de tijd om aan je te wennen en ik zal je met respect en rust benaderen. Echter, kan niet iedereen door mijn gedrag heenkijken, laat ik daarom iets over mezelf vertellen.

Ik woon samen met mijn maatje Amy de Pitbull van 6 jaar bij onze lieve eigenares. Als jonge pup was ik een aanwezig en stoer ventje. Dit was voor mijn eigenares een uitdaging, aangezien Amy het tegenovergestelde is van wie ik ben. Zij is heel sociaal, rustig en heeft een grote wil om voor mijn eigenares te werken.

Mijn eigenares kwam er achter dat ik toch wel wat intens voor haar ben. Dit is ook een reden waarom wij Pitbulls snel worden herplaatst. Als pup zijn we geweldig, schattig en mooi tot we in de pubertijd komen. Dan onderschatten hondeneigenaren onze karaktereigenschappen en ons hoge energieniveau. En nee, onze karaktereigenschappen zijn niet op voorhand enkel agressief. We zijn loyaal, actief, lief, grappig en meer dan dat. Het liefst komen we bij eigenaren terecht die zich beseffen dat we intens kunnen zijn. Wij hebben niet voor leven gekozen en hopen altijd maar dat we dus goed terecht komen.

Zo kwam ik gelukkig bij mijn eigenares terecht die me niet heeft opgegeven, maar voor een ‘ik neem mijn verantwoordelijkheid’ leven heeft gekozen.

Recent kwam Life coach Leidy en dat was een dag waar mijn eigenares erg naar uitkeek. Zo bang als ik ben zo snel ik kan omslaan naar extern gedrag. Wat zich uit in flink uitvallen. Komt dat omdat ik een Pitbull ben? NEE! Dit komt omdat ik met een gevoelige en onzekere eigenares woon. Zij die onzeker is geworden, omdat ze Amy heel goed heeft kunnen opvoeden en vertrouwd en met mij loopt alsof ze flink heeft gefaald. De spanning die zij afgeeft voel ik haarfijn aan, waardoor ik voel dat ik haar moet verdedigen.

Mijn eigenares heeft specifiek Leidy laten komen, omdat ze de liefde naar haar eigen Amerikaanse Staffords ziet, Leidy zelf ook vervelende situaties met haar honden heeft meegemaakt, waardoor ze erkenning zag. Ze wilde iemand hebben die door mijn gedrag heen zou kunnen kijken en dus niet bang voor me zou zijn of met snoepjes en poeha ging werken. Maar bovenal, omdat Leidy weet dat achter je onmacht en wanhoop je kracht en hoop schuilt en zij eigenaren dit leert. Dit was ze verloren… totdat…

Binnenkomen was voor Leidy niet mogelijk. Onze eigenares was zo zenuwachtig en wij reageerde daar heftig op. Echter, was het overduidelijk dat Leidy niet onder de indruk was. Gelijk begon ze met het coachen van onze eigenares. Ze kreeg haar rustig en gaf haar sturing, waardoor wij dat ook werden en Leidy kon binnenkomen. Eindelijk, iemand keek door mijn gedrag heen.

Eenmaal buiten was het raak. Iedere hond heeft me gehoord en al steigerend volgde de observatieronde. Terwijl ik zo graag rust met mijn bazin aan de riem wil ervaren.

Daarna ging Leidy met me lopen. Ik kreeg de rust die ik en iedere hond nodig heeft. Het was fijn voor mijn eigenares om te zien dat Leidy niets van mij wenst of afdwingt.

Daarna was mij eigenares aan de beurt. Wil je weten hoe wij de privé balanssessie hebben ervaren? Houd dan de pagina in de gaten! Ik kan al wel verklappen dat… Nee… Gewoon de video van de week bekijken!

We gaan nu hard aan de bak, want het geleerde moet ze nu eigen maken en we moeten weer vertrouwen in elkaar krijgen. Over 3 weken hebben we de follow up en krijgen we weer een boost.

Liefs,

Henk

Geef een reactie