Nieuws

VAKANTIEVERBLIJF VOOR JE HOND

Vakantieverblijf-Apeldoorn-voor-je-hond-hondencoach-leidy-zijlstra
Een vakantieverblijf voor je hond is soms nog een hele uitdaging, want waar doe je goed aan? Een vakantieverblijf voor hondeneigenaren met een sociale hond en die niet onder de zogeheten ‘hoogrisico’ honden valt, is niet zo moeilijk. Deze honden kunnen overal terecht, maar helaas hanteren veel hondenopvangen de regel dat ze zogeheten ‘hoogrisico’ honden en intacte reuen niet in hun hondenopvang willen verwelkomen. Ze willen voorkomen dat ze klanten verliezen die de voorkeur hebben dat hun hond niet bij deze zogeheten ‘hoogrisico’ honden worden geplaatst. 
BIJTINCIDENTEN

Een vakantieverblijf voor je hond in Apeldoorn is anders dan deze hondenopvangen. Dat deze hondenopgvangen de ‘hoogrisico’ honden liever niet willen verwelkomen, vertaald mijns inziens dat ze het niet aandurven en/of niet bekwaam genoeg zijn om met bepaalde hondenrassen om te gaan. Ik vind het, wat dat betreft, dus goed dat deze hondenopvangen tot dit besluit zijn gekomen. Hierdoor blijft dit kwetsbare ras extra beschermd. Alleen neemt het niet weg dat ik het onder hondenrassen discriminatie vindt vallen. Alsof alle zogeheten ‘hoogrisico’ honden gevaarlijk zijn en asociaal. Dit heeft mij op het volgende gebracht.

In het verleden liep ik als Amerikaanse Stafford eigenaresse ook tegen de voorwaarden van deze hondenopvangen. Ook  had ik altijd het besef, dat als er wat gebeurt, dat mijn honden per definitie de schuldige zijn. Enkel omdat ze een kwetsbaar ras zijn. Dit is onder andere een reden dat ik ze altijd mee op vakantie heb genomen. Ik noem honden die onder de zogeheten ‘hoogrisico’ honden vallen altijd een kwetsbaar ras, omdat er vaak eigenaren achter zitten die deze atletische, energieke en krachtige honden onderschatten en zichzelf overschatten.

Ik weet zelf hoe je de relatie met je hond kunt breken en inmiddels kunt maken! De bijtincidenten uit het verleden (met mijn eerste twee honden) hebben niets van doen met het ras. Ze hebben vooral met mijn destijds onkunde, onwetendheid en onzekerheid te maken gehad. Ik ben open over deze incidenten, omdat ik mij er allereerst niet meer voor schaam en weet dat ik door mijn openhartigheid andere hondeneigenaren, waaronder mijn volgers en klanten, kan behoeden voor deze blinde vlek. Ik had gewild dat iemand mij vroeger bijtijds had wakker geschud en had geholpen, maar dat is niet gebeurd, dus moest ik dit zelf allemaal ervaren.

BEWUSTWORDING

Inmiddels coach ik al acht jaar met veel passie en toewijding hondeneigenaren die uit verbinding zijn geraakt met hun hond. Denk hierbij aan territoriale honden, trekkende en uitvallende honden. Helaas heeft zo’n 80% van alle hondeneigenaren die ik coach te maken gehad met bijtincident, waarvan hun eigen hond een persoon of hond heeft gebeten of de hond door een andere hond is gebeten. Zorgwekkend en daarom blijf ik mij inzetten om bewustwording te creëren bij alle mensen op deze wereld. Het is van groot belang dat eigenaren inzien, erkennen, ervaren en vertaald krijgen dat ze 90% aandeel hebben aan het gedrag van hun eigen hond. Wanneer je onmachtig wordt en je hond krachtig, dan weet je dat je niet meer in balans bent. Ik waarschuw via mijn social media kanalen mensen hier altijd voor.

AUTODIDACT

Doordat ik zelf zo diep ben gegaan, weet ik hoeveel schade je berokkend en je hond in de problemen brengt. Ik ben de hondencoach en trainer die niet uit een boekje heeft geleerd, noch een opleiding heeft gevolgd, maar die vanuit haar eigen ervaring te werk gaat en met succes. Veel hondeneigenaren durven met de billen bloot te gaan en leggen hun hulpvraag bij mij neer. Daar waar haters en mensen die graag willen projecteren mij willen pakken en veroordelen, ben ik gelukkig de persoon voor de deze eigenaren die ze niet veroordeeld, maar helpt! Dat is wat deze eigenaren nodig hebben. Steun, zichtbaarheid en sturing.

Inmiddels heb ik mij ook helemaal gestort op het trainen van honden en de hondentaal. Hierdoor kan ik honden onder appèl zetten, honden intern opvangen en met Espejito op een bijzondere manier trainen. Ik heb door alle opgedane persoonlijke ervaringen mezelf ontwikkeld tot een vakvrouw die weet wat ze doet. Ik heb hierdoor meerdere dromen kunnen verwezenlijken, honden van gecoachte, ongeacht geschiedenis en ras, opvangen. Wellicht denk je nu; ”waarom alleen van hondeneigenaren die je hebt gecoacht?”

WANNEER INTERN

Nadat de hondeneigenaren die gecoacht zijn het privé balanssessie traject hebben afgerond, komt men in aanmerking voor het loslooptraject. Een hond komt dan zes dagen intern en deze wordt dan volledig  afgericht. Daarnaast mogen hondeneigenaren hun hond intern brengen als ze een weekendje weg willen of voor max. 1-2 weken op vakantie gaan. Het is een bewuste keuze dat ik enkel hondeneigenaren die ik heb gecoacht hiervoor in aanmerking laat komen. Ik wil strikt voorkomen dat ik enkel hondeneigenaren ga aantrekken die het probleem aan de riem en in huis willen ontwijken en de hond alleen nog willen laten loslopen of denken dat ik een 24/7 vakantieverblijf ben. Het is noodzaak om bewust te zijn van je eigen aandeel wanneer je hond los van de riem loopt en dat begint bij een bewust fundament die men met zijn hond aan de riem neerlegt.

Veel extra diensten die ik verleen zijn dus exclusief en enkel voor hondeneigenaren die ik heb gecoacht, omdat ik het ook heel belangrijk vind om te weten wie de eigenaar met hond is en of het voor beide partijen goed voelt. Daarnaast wil ik ook zien of ze het hondencoachingstraject gedisciplineerd aangaan en afronden. Ik weet op voorhand al wat er in iemand zijn leven speelt, waar iemand tegenaan loopt, hoeveel incidenten er al hebben plaatsgevonden en de basis is vertrouwen, kwetsbaarheid en eerlijkheid. Ik kan tijdens een eerste gesprek met buitenstaanders beslist goed aanvoelen of het resoneert, maar ik vind het niet voldoende. Hierdoor hoef ik dus ook geen proefdagen, omdat ik de hond al ken.

VERSCHIL HONDENOPVANG EN IN HUIS

Ik heb twee Amerikaanse staffords van bijna 10 jaar en 13 jaar en ik heb een Dobermann van bijna 2 jaar. Ik heb er hard aan gewerkt om mijn honden weer door mijn eigen gedrag op de rails te krijgen. Ze zijn sociaal en accepteren iedere hond die intern komt en dat vind ik een hele mooie eigenschap! Mensen blijven hangen in mijn verleden en ik ben met hen ondertussen gaan werken naar het heden. Doordat ze sociaal zijn en ik de hondentaal begrijp, kan ik deze exclusieve dienst aanbieden.

Je hond ergens achterlaten is mijns inziens te vergelijken met je kind bij een peuterspeelzaal achterlaten. Dat is geen keuze die je zomaar maakt. Doordat ik weken met hondeneigenaren in verbinding sta, leer ik deze meer dan goed kennen. Ook is het mijn motivatie geworden om honden op te vangen, omdat ik ook heel veel verschrikkelijke ervaringen heb vernomen van de hondeneigenaren die ik heb gecoacht. Honden die angstig naar hun eigenaar terug gaan, zijn gebeten en zonder uitleg onder de krassen zitten. Ook komt het voor dat ze enorm zijn afgevallen en weken veelal in een kennel hebben moeten verblijven en o.a. daardoor totaal van slag zijn. We kunnen wel stellen dat dit disproportioneel en schandalig is.

Ik zal eens opsommen wat een vakantieverblijf met je hond bij mij onderscheid van de (grote) hondenopgvangen. Wees niet getriggert, want ik geloof beslist dat (grote) hondenopvangen goede intenties hebben. Alleen wil ik laten zien wat mij onderscheid van deze hondenopvangen. Hierdoor kan men voor zichzelf nagaan wat bij hen past.

Vakantieverblijf hond in huis bij Leidy Zijlstra

 • Honden die intern bij mij komen, draaien mee met mijn stabiele roedel in huis. Bij uitzondering (en toestemming van de eigenaren) is er soms een tweede interne hond bij
 • Je hond is de enige en bij uitzondering samen met een andere hond van een gecoachte. Het is dus een kleine roedel
 • Er is veel persoonlijke aandacht voor je hond en ruimte voor affectie
 • Ik ga naar de trimmer als dat gewenst is
 • Je hond komt bij een hondeneigenaresse, hondencoach en hondentrainer intern
 • Ik maak geen onderscheid in hondenrassen
 • Honden hoeven van mij niet (chemisch) gecastreerd te worden
 • Ik train honden die nog geen sociale vaardigheden hebben
 • Doordat honden 24/7 in mijn midden zijn (naast mijn sessies) kan ik goed zien waar de eigenaar nog aan moet werken en wat dus aandacht nodig heeft
 • Honden die bijtincidenten op hun naam hebben staan sluit ik niet uit, want ik speel hierop in
 • Ik draag veel zorg voor de socialisatie
 • Je hond zal mee sporten met mijn Dobermann. Indien nodig bouw ik dit verantwoord op. Denk hierbij aan hardlopen en fietsen
 • Er is veel rust in huis
 • Je hond krijgt veel mentale en fysieke voeding en er wordt vanuit de Leidy-methode gewandeld. Door deze methode hoeven honden niet ui te vallen en stress aan de riem te ervaren
 • Ik laat honden alleen uit met een halsband en riem, waarbij de voorkeur uitgaat naar de halsbanden en riemen uit de Life coach Leidy lijn
 • Ik houd de ontlasting van je hond in de gaten, zodat ik snel kan inspelen op zijn welzijn
 • Ik las voldoende rustmomenten in
 • Je hond zal niet overprikkeld raken door geblaf van andere honden of te veel prikkels van buitenaf
 • Ik stimuleer de mentale (lage) rust en niet (fysieke) de hoge energie. Er wordt gesport, maar niet met de intentie om ze moe te maken, maar verzadigd en dit binnen de grenzen
 • Ik woon op een perceel van 800m2 en honden kunnen volop gebruik maken van de grote tuin. Deze fungeert als aanvulling en niet als invulling.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Hondenopvang

 • Bepaalde hondenrassen worden uitgesloten en al helemaal in het hoogseizoen
 • Een hond verblijft op 1 locatie en worden daarnaast niet uitgelaten aan de riem
 • Intacte reutjes zijn niet welkom, tenzij de eigenaar ze laat castreren. Een hond die stabiel is moet je nooit castreren en als deze niet stabiel is, dan werk je daaraan. Castreren lost jouw tekort aan leiderschap niet op
 • Bij een hondenopvang heb je vaak alleen met een hondeneigenaar en dierenverzorger te maken, maar is lang niet iedereen een hondentrainer en hondencoach. Mijns inziens is het echt van meerwaarde als je hond bij een hondentrainer en/of hondencoach intern kan. Deze mensen beheersen de expertise om honden te trainen en bewust leiderschap te bieden
 • Een hondenopvang kan gerust zo groot zijn, dat ze tientallen honden hebben en niet iedere hondenopvang kan voor rust zorgen. Er zullen honden met verlatingsangst zijn of van nature onrustig zijn. Dit kan invloed hebben op de rust van andere honden
 • Bij een hondenopvang hebben honden een eigen stuk grond of een groot stuk grond die ze gezamenlijk delen en worden ze niet uitgelaten aan de riem. Veelal wordt de hoge energie en adrenaline door al het gespeel gevoed. Sommige honden zijn juist veel meer gebaat bij rust, structuur, mentale voeding en hebben (mentale) uitdaging nodig
 • De ontlasting kan minder snel bijgehouden worden en juist dit is een goede graadmeter om te zien of de hond goed gaat
 • Sommige hondenopvangen willen alleen hun eigen voer (brokken) geven, omdat dit sneller werkt. Dit gaat niet op voor honden die bij een holistische dierenarts lopen en tal van supplementen en vers vlees nodig hebben
 • Het is bij een incident niet even snel duidelijk wat heeft gemaakt dat het is gaan escaleren, omdat er tal van honden zijn die samen een collectieve energie vormen.
 • Honden kunnen door de hoge energie sneller getriggert raken
 • Honden krijgen heel veel beweging en worden dermate moe dat ze vaak ook snel afvallen
 • Een hond wordt veelal niet getraind, want over het algemeen richten hondenopvangen zich op het verblijf en niet op het gedrag.
VAKANTIEVERBLIJF VOOR JE HOND IN APELDOORN

Ben je door mij gecoacht dan zijn er vele extra diensten mogelijk, waaronder dat ik voor jouw trouwe viervoeter zorg. Het vakantieverblijf voor jouw hond biedt honden wat ze nodig hebben. Deze dienst is zeer geliefd en als je als eigenaar zeker wilt zijn van een plek, is het aan te raden om 3 tot 4 maanden van te voren je plekje te claimen. Het maximale verblijf is 1-2 weken en alleen in noodgevallen kan het langer. Indien dit het geval is, moet je aan privé omstandigheden denken waar je als eigenaar liever niet in wil bevinden én moet mijn agenda het ook toelaten.

Ben je dus niet door mij gecoacht, maar heb je wel een probleem met je hond? Dan hoop ik dat het een extra motivatie voor je is om je door mij te laten coachen. Pas na twee privé balanssessies of het volgen van de volledige puppycursus (deze zal in 2024 na de zomer weer van start gaan), is jouw hond met alle liefde welkom. Uiteraard is een wederzijds goed gevoel van groot belang! Een vakantieverblijf voor je hond in Apeldoorn is fijn voor honden die meer sturing en begeleiding nodig hebben. Ben je door mij gecoacht en heb je nog specifieke vragen? Mail dan naar info@lifecoachleidy.nl.