Nieuws

MANNELIJKE HONDENEIGENAREN

Mannelijke-hondeneigenaren-worden-ook-gespiegeld-door-de-hond|
Een paar keer per maand geef ik op verschillende locaties door het land groepsconsulten en dat is altijd een feestje. Ik ontmoet altijd zeer gemotiveerde hondeneigenaren die gezamenlijk aan de slag gaan. Dit in een kleine groepje van zes hondeneigenaren met ieder een hond. Doel is dan om ontspannen te leren wandelen met hun hond en naar hun eigen aandeel te kijken. Je ziet veelal alleen maar vrouwelijk hondeneigenaren, maar ik wil benadrukken dat mannelijk hondeneigenaren natuurlijk ook van harte welkom zijn.
VERWACHTING MANNEN
Ik krijg vaak terug van de vrouwelijke hondeneigenaren dat de man (hun partner) zich schaamt, te trots is te erkennen er niet uit te komen met de hond en vindt dat de hond gewoon moet luisteren. Alleen het luisteren wordt dan vaak vanuit onmacht (boosheid) gedaan. Mannen zijn veelal sterk en minder bang, dus dan nemen ze genoegen met het feit dat de hond trekt. Terwijl een hond die trekt absoluut niet aan zijn ontspanning komt. Iets wat iedere hond graag wilt.
Ik ben van mening dat deze opstelling een rol speelt, omdat de man in de maatschappij wordt gezien als iemand die altijd zijn rug moet rechten, vooral geen emotie moet laten zien en sterk moet voorkomen. Ik kan je vertellen dat het binnen de Leidy-methode helemaal niet nodig is. Sterker nog, deze opstelling gaat je alleen maar in de weg zitten in de relatie tot je hond. Wie ben je zonder de verwachtingen van de maatschappij, je ego, trots, maskers, angsten en onzekerheden? Ook mannelijke hondeneigenaren net als vrouwelijke hondeneigenaren (mensen) uit energie.
Een hond spiegelt namelijk niet op basis van geslacht, maar spiegelt op basis van de energie en hetgeen wat zich in de binnenwereld van de persoon afspeelt. Welke gender je dus ook bent, het maakt voor mij, mijn methodiek en de hond geen fluit uit.
HONDEN SPIEGELEN

Om te begrijpen hoe dieren ons kunnen aanvoelen en dus spiegelen, moet je eerst begrijpen dat een dier leeft vanuit zijn instinct. Het is een aangeboren ‘radar’ die doorgeeft of iets veilig of onveilig is. Bij mensen hoor je weleens de tekst ‘Volg je intuïtie.’ Ook wij mensen hebben die radar, alleen zetten veel mensen deze niet in of hebben ze verleerd deze te gebruiken. Waarom? Mensen zijn hersenwezens (ratio) en dieren zijn gevoelswezens. Mensen denken dus eerder eerst na alvorens ze gaan voelen en naar hun innerlijke kompas (instinct) gaan.

Tijdens mijn privé sessies en de groepsconsulten treed je buiten je comfortzone en komt dan in een nieuwe en wellicht minder prettig voelend stuk terecht. Het stuk dat ontwikkeling nodig heeft en zorgt dat je de optimale verbinding met je hond kunt maken. Zweverig? Verre van dat, het is keihard met een zachte hand werken.
De Leidy-methode is voor iedereen waardevol, omdat je mag zijn wie je bent en je zonder oordeel wordt geholpen tijdens je innerlijke reis en met die van je hond. Mijn methodiek is een no nonsense aanpak en zorgt ervoor dat je je eigen aandeel onder de loep gaat nemen. Ik wil voorkomen dat het beeld wordt gewekt dat alleen vrouwen worden gespiegeld. Ook mannelijke hondeneigenaren worden gespiegeld door de hond.

MAAK DE EERSTE STAP
Dus, loop jij vast met je hond en wil je maar wat graag weer op één lijn komen? Wil je vanuit gelijkwaardigheid en zonder dwang aan de slag en weten wat de dynamiek tussen jou en je hond is? Maken de beelden van de transformaties je blij en wil je dat ook leren en ervaren? Meld je dan dit jaar nog aan voor één van de geplande groepsconsulten. De groepsconsulten zullen niet lang meer op verschillende locaties gegeven worden, dus wees er nog bijtijds bij.
x
Ben je klaar voor persoonlijke groei met je hond? Ik ontmoet je graag tijdens een groepsconsult én bij deze benader ik nogmaals extra dat ook mannen welkom zijn!
X
INSCHRIJVEN
X

Geef een reactie