Berichten, Nieuws

ZOMER MET ART

Afgelopen maandag 1 juli zat ik aan tafel bij Art Rooijakkers. Mijn optreden in het programma ‘Zomer met Art‘ heeft kennelijk veel los gemaakt. Ik heb zelfs de online krant (AD) gehaald, omdat op social media met verbazing werd gereageerd op mijn optreden en met zelfs sprak over ‘onfatsoenlijk’ optreden.

Ik ben een directe vrouw, neem niet snel een blad voor de mond en ben ‘pittig’ als het over dierenleed gaat. Ik kom op voor het belang van de hond. Een hond kan zich niet uiten, dus moet in hun spreekbuis zijn en de bewustwording bij hondeneigenaren telkens waar mogelijk weer bevorderen. De manier waarop, daar mag iedereen wat over vinden, maar de hondeneigenaar, die zijn hond -naar zeggen- 1 uur lang in de auto in de volle zon had opgesloten, verdedigde zich en ‘ja’ ik heb hem getutoyeerd. Laten we echter vooral bij het onderwerp blijven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij een buitentemperatuur van 21 graden na een half uur de binnen temperatuur kan zijn opgelopen tot 43 graden, laat staan hoe hoog de binnentemperatuur na 1 uur moet zijn geweest. Die ochtend liep de temperatuur al snel op tot 24 graden. De politie heeft niet voor niets ingegrepen en de hond uit de auto bevrijdt.

Ondanks alle campagnes die het hondenleed op hete dagen onder de aandacht hebben gebracht, handelen sommige hondeneigenaren toch nog ondoordachtzaam. Ik ben dan de eerste die hem daar op zal aanspreken, ditmaal op nationale TV.

Ik ben overigens van mening dat bij de hondeneigenaar in kwestie het belang van de hond weer scherp op het netvlies staat. Doel bereikt!!

Geef een reactie