Berichten, Nieuws

Leidy Zijlstra overhandigt de 51.425 petitie handtekeningen

Leidy zijlstra

Lieve dierenliefhebbers,

Vandaag 7 november 2017 was het zover! Ik mocht namens jullie allemaal de 51.425 (inmiddels alweer 51.666) petitie overhandigen, die ervoor moet zorgen dat er stringentere maatregelen komen wanneer hondeneigenaren/oppassers hun hond in een warme auto achterlaten.

Vanmorgen kwamen de mails en belletjes al binnen van dagbladen en radiostations. Daarna kwam mijn dierbare vriendin (ook een hondenbezitter) en zijn we richting Den Haag gegaan. Samen met Marc Weterings hebben we ervoor gezorgd dat er héél veel TV omroepen zijn gekomen. Als je iets doet, doe het dan goed. Nou die waren er hoor. Het ene interview na het andere interview heb ik gehouden. Ik ben; NOS, Hart Van Nederland, Editie NL, Telegraaf, ANP etc. ontzettend dankbaar voor jullie komst. Mede door jullie is deze overhandiging niet ongezien gebleven.

Na de interviews was het tijd voor mijn pitch. Op de beelden kunnen jullie het niet zien, maar er stonden echt iets van 40 man om mij heen. Dat was een nieuwe ervaring voor mij op deze manier. Van kamerleden tot fotografen, radiostations. Dat was het moment om mij compleet te sluiten en heb ik vol adrenaline, maar zeer gefocust, mijn zegje gedaan.

Kort samen gevat waar het de bestraffing betreft;

• Dient de boete van van €340 (wat naar mijn zeggen mag beginnen bij €1.000) ongeacht de staat van de hond te worden voldaan
• Educatieve maatregelen. Bijvoorbeeld, je zal dan een cursus (3 gradaties) moet volgen die 100derde euro’s kosten, die je nog meer inzichten en besef gaan geven wat de hond heeft moeten doorstaan
• In het meest extreme geval een houdverbod
• Voorwaardelijke straffen kunnen als alternatief dienen
• Bij constatering van de overtreding dient het verplicht te zijn om strafrechtelijk te worden vervolgd, in die zin dat de overtreder zal worden gedagvaard

Beste mensen, ik heb alles gegeven en ontzettend mijn best gedaan. Ik voel een grote verantwoordelijk gezien de vele handtekeningen. Naderhand heb ik nog met kamerleden gesproken en zoals Frank Wassenberg (lid voor de partij van de dieren) zo mooi zei; ”Leidy, ik voelde jou authenticiteit. Je sprak uit je hart en je passie en het kwam meer dan binnen bij mij en de overige kamerleden. Ik ga mij meer dan inzetten!”

Het goede nieuws is, is dat dit belangrijke onderwerp eindelijk op de agenda staat! Ik laat dit nog niet los en houd jullie absoluut op de hoogte betreft de vorderingen.

Vanavond zullen jullie de interviews en beelden terug op TV.

Mij dank is héél groot!

Liefs,

Leidy

Geef een reactie