Nieuws

HONDENTAAL

Hondentaal-Leidy-Zijlstra
Om maar gelijk met de deur in huis en in deze op je beeldscherm te vallen, kunnen we concluderen dat het zorgwekkend is dat we meer dan 1.5 miljoen honden in Nederland hebben en dat er nog maar een kleine groep hondeneigenaren is die de hondentaal echt begrijpt. Met dit besef kun je begrijpen waarom er ook zoveel bijtincidenten ontstaan en eigenaren tegenover elkaar komen te staan als twee honden ”bepaald” gedrag laten zien. Als hondencoach en hondentrainer moet en wil ik ingrijpen en hier werk van gaan maken. Ben jij een eigenaar die de hondentaal wil leren begrijpen? Die de juiste interpretatie wil kunnen geven, waardoor deze zijn hond beter kan begeleiden? Dan doe je er goed aan om even verder te lezen. 
 
Veel extra diensten die ik verleen zijn exclusief en enkel voor hondeneigenaren die ik heb gecoacht, omdat ik het ook heel belangrijk vind om te weten wie de eigenaar met hond is en of het voor beide partijen goed voelt. Hierdoor kunnen deze eigenaren hun hond intern brengen voor de loslooptraining, een vakantieverblijf, een time-out of voor de socialisatie trainingen. Alleen weet ik ook dat er eigenaren zijn die aan de riem geen tot weinig problemen ervaren, maar los van de riem juist wel. Ik kan deze mensen niet helpen als dit de enige route is en dit gaat vanaf nu veranderen!

HONDENCOACH EN HONDENTRAINER

Als 8 jaar richt ik mij als hondencoach op het mensengedrag en nu wil ik mij meer als hondentrainer gaan richten op het hondengedrag en in deze de hondentaal. Ik heb mij sinds de komst van mijn Dobermann Espejito (2 jaar en 4 maanden) mijn volledig gestort op de hondentaal en hij en ik plukken hier nu de vruchten vanaf. Hij is zo bekwaam dat hij stabiel genoeg is om mij en andere honden te helpen. Hij kan als hond die zijn taal volledig beheerst meer bereiken dan ik als mens. Veel eigenaren geven mij terug dat het socialiseren van pup af aan goed is gegaan, maar dan ineens… Nee, niets ineens. Die ineens is slechts een weerspiegeling van hetgeen je hebt laten liggen. Het gaat in de beginfase vaak “vanzelf” waardoor eigenaren er veel te lichtzinnig over gaan denken en naar gaan handelen. Ze gaan er compleet aan voorbij dat in deze “het gaat vanzelf maanden” de hond zich ontwikkeld en zijn zintuigen alsmaar sterker worden en dat er een karakter gevormd wordt. Vervolgens krijgen de hormonen en de puberteit de schuld en is de hond asociaal of mag deze bepaalde honden niet. Nee, je hebt signalen en leiderschap laten liggen en dat krijg je met terugwerkende kracht terug.

HONDENTAAL BEGRIJPEN

 

Er zijn tal van boeken en online webinars die de hondentaal omschrijven, maar er zijn vrijwel geen hondentrainers in Nederland die verder dan dat gaan. Ik kan heel leuk een webinar in elkaar zetten, wat vragen beantwoorden en de hondentaal middels plaatjes en video’s laten zien, maar jij hebt hier niets aan als je hond deze taal niet begrijpt. Waarom niet? Het verhaal dat ik dan deel is niet gericht op de hondentaal en de sociale vaardigheden van jouw hond! Dat is zo hard nodig als jij als hondengeleider je hond wil begeleiden, begrijpen en wil bereiken! Uiteraard moet je naar jezelf kijken, maar dit kan niet als je de hondentaal niet correct kunt interpreteren en dat kom ik jou heel graag leren.

MOGELIJKHEDEN 

Als jij de hondentaal van jouw hond wil begrijpen en deze beter wil begeleiden dan is het vanaf vandaag mogelijk om 2 video’s van 3 minuten naar mij te sturen. Video’s die langer zijn, vallen af. In een video van 3 minuten kan er namelijk al ontzettend veel ontstaan en dus te zien zijn. In deze video laat je mij zien wat het gedrag van je hond is, wat mogelijk voor een probleem zorgt en wat je graag vertaald wil hebben. Deze video’s ga ik bekijken, waarna we een telefonisch consult van zo’n 20 minuten hebben. Als kenner kan ik jou precies teruggeven waar het misgaat of waar de hond meer sturing nodig heeft en kan ik advies uitbrengen. Let op, zorg dat je niet pas filmt als het spannend wordt, maar dat je de camera er bijtijds bij hebt, zodat ik niets mis.
Tijdens het gesprek kan ik jou NIET spiegelen en bewust voldoende maken. Ik ben er namelijk niet bij, dus voel ik niet voldoende energie en zie geen kleine handelingen. Wat wel kan je na deze eerste stap naar mij toe komen. Ik woon in Gelderland te Apeldoorn. We zullen dan naar een bos gaan, zodat ik je een hondentaal sessie kan geven om te zien waar je staat, wat er nodig is en zal ik je ook advies en handvaten in praktijk geven. Als dit voor jou naar meer smaakt, dan kunnen we kijken of er meer hondentaal sessies nodig zijn of dat je hond dan ook echt intern komt om intensief geconfronteerd te worden met de hondentaal en kan gaan leren.

KLAAR VOOR DE START

x
Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan deze video. Dit zal ik dan gaan doen, alleen gaat het dan over jouw hond en zijn sociale vaardigheden.

Hondentaal-Leidy-Zijlstra


Wil jij dus dit traject starten, zonder dat je eerst twee privé balanssessies dient te volgen? Dan zie ik ernaar uit om jou bekwaam en bewust te maken om zo de hondentaal te leren begrijpen en correct te interpreteren. Zodra je buiten de emotie om kunt kijken, kun je hiernaar handelen.

Per week kan iedereen zich op de vrijdag aanmelden. Je stuurt mij na de aanmelding 2 video’s (alleen) via wetransfer.com toe van maximaal 3 minuten, waarna het gesprek op dinsdagavond zal zijn. Tussen 19:00-21:00 wordt je dan gebeld.