Nieuws

TELEFONISCH CONTACT – LIFE COACH LEIDY

Sinds dit jaar ben ik begonnen met het bieden van telefonische consulten om zo ook de drempel om hulp te vragen te verkleinen. Je plant een gesprek in en ik ga dan 20 minuten met je bellen en dat betekent niet dat ik alleen maar ‘ja’ en ‘ahum’ ga zeggen. Nee, ik wil dat je hond begrepen wordt en wat ik op afstand kan geven ontvang je ook direct. De gesprekken zijn wel bewust wat kort, omdat we natuurlijk the point willen komen. Hoe dan ook vind ik het belangrijk dat mensen niet alleen via de mail beantwoord worden, maar ook hun verhaal telefonisch kunnen delen. Mailcontact is daarbij soms een wat complex communicatiemiddel om een goed antwoord te kunnen geven. Kortom er is bij mij voor ieder wat wils.

Er zijn tegenwoordig veel hondentrainers en coaches die zich aanbieden. Maar wie is nou voor jou geschikt? Mijn antwoord: Die persoon waar je het beste gevoel bij krijgt en die openheid van zaken geeft. Alleen een stem kan een keuze aanzienlijk vergemakkelijken.

Ik krijg van allerlei soorten hondenliefhebbers aan de telefoon, om even een rijtje op te noemen:

• Hondentrainers
• Fokkers
• Hondeneigenaren die voor zichzelf willen beginnen
• Hondeneigenaren die met hun handen in het haar zitten

Iedereen die belt heeft een hulpvraag of wil graag dat ik meedenk over een bepaalde situatie en advies uitbreng. Zo was er laatst een trainer uit België die wat vragen had over zijn sessies, omdat hij niet goed wist wat hij het beste kon adviseren. Hoe tof is het dat iemand niet gaat aanmodderen, maar een derde partij erbij haalt om zeker te zijn dat hij een juiste keuze maakt. Dat maakt je geen slechte hondentrainer, maar juist een goede. Een andere situatie was een hondeneigenares die al jaren ervaring met honden had, totdat ze een hond een nieuwe thuis had gegeven en niet wist hoe ze het beste aan zijn verlatingsangst kon gaan werken. Ze was helemaal blij met hetgeen ik haar had geadviseerd en had de tools gekregen die ze nodig had.

Daarnaast spreek ik natuurlijk ook met hondeneigenaren die de wanhoop nabij zijn. Deze ga ik natuurlijk niet op afstand coachen, want dat is onbegonnen werk. Wat een hondeneigenaar deelt is waar die zich van bewust is en waar ik aan werk is het onbewuste van de eigenaar. Dat is een deel die ik alleen kan waarnemen als ik er ben. De meesten die bellen hebben al veel vervelende ervaringen gehad met hulp en willen toch even hun hart bij mij luchten en peilen of hetgeen ze zoeken ik ze kan bieden. Via de telefoon kan er veel sneller worden ingespeeld op problemen en een beter beeld worden geschept. Je kunt naderhand voor jezelf dan goed nagaan wat het je heeft gebracht en of ik wat voor je kan betekenen. Betreft het problemen aan huis en aan de riem, dan zit je goed bij mij.

Mocht je dus ergens tegenaan lopen en wil je liever persoonlijk contact via de telefoon met mij oof advies? Schroom dan vooral niet om een telefonisch consult in te plannen, want vele handen maken licht werk!

Tot horens.

Geef een reactie