Berichten, Nieuws

Hond herplaatsen

Balans sessie

Het was een rit van bij elkaar 5 uur, maar daar voel ik weinig van, gezien ik altijd met een mooi doel kom en dat is hondeneigenaren in verbinding brengen met hun hond. Niets mooier dan dat.

Vanmorgen begon mijn dag met een gezinsbalans sessie bij dit mooie gezin. Altijd heerlijk om met pubers te werken die denken dat ze vroeg op zijn gestaan, tot Aniek en Nicole hoorde dat ik om 04.45 opstond ?

Flynn is een lieve Bordercollie met een groot drijfinstinct die gefixeerd is op auto’s. Normaal wandelen was er niet bij, want hij trok ook nog eens heel de wandeling. Peter en Wieteke bekende dat ze zichzelf verloren en de wanhoop nabij waren. Ze kregen zelfs onenigheid over Flynn en wilden dit natuurlijk niet meer. De serieuze gesprekken om Flynn te herplaatsen waren er ook al, maar ze werden gelukkig bijtijds getipt over de Leidy methode. Ze hadden namelijk al veel hulp gezocht. Van mensen die gespecialiseerd zijn in Bordercollies tot gedragscursussen, het leverde ze geen ontspannen Flynn op aan de riem. De frustraties liepen met de dag op en ik mocht ze vandaag, tijdens de balans sessie van 2 uur, leren wat naar je eigen aandeel kijken doet met jezelf en hond.

Ik heb nooit een vooroordeel over herplaatsen, omdat ik natuurlijk niet zoals bij mijn klanten verneem en meemaak waarom die keuze is gevallen. Echter, als je enkel je hond herplaatst omdat hij trekt en uitvalt, dan betreurt mij dat! Leer van je hond en er gaat een wereld voor je open.

Die wereld ging vandaag voor dit mooie gezin open. Nadat ik ze allemaal had geobserveerd ging ik met Flynn wandelen en liep hij direct ontspannen mee.

Eenmaal iedereen gecoacht te hebben, werden ze bewust van hun doen en laten. Met veel humor en spiegelmomenten konden ze gedurende consult allemaal Flynn de juiste leiderschap bieden, zonder boos worden en onderdrukking. Flynn herplaatsen is niet nodig en dat hebben ze vandaag gelukkig zelf ervaren en gezien!

Geef een reactie