Berichten, Nieuws

Hoe is het nu met

Border collies / LifecoachLeidy / Honden
Één maand terug kwam ik op consult voor Denise met haar border collie roedel. Ze trokken ontzettend. De halsband had ze vervangen voor een tuig, want ze hingen zichzelf er zowat in op. Ze mailde heel expliciet: ”Ik ga en wil niet werken met slipkettingen.” Ik kon haar geruststellen dat dit niet ging gebeuren, dus pakte zij door. Ze wilde haar honden bieden wat zij verdienen en nodig hebben.

Denise is een grote spiegel, van hoe ik zelf vroeger was. Een mega grote perfectionist, die absoluut geen fouten mocht maken en erg streng voor zichzelf was. Doordat ik precies wist wat ik nodig had destijds, kon ik Denise liefdevol begeleiden en laten ervaren dat jezelf ruimte bieden, veel meer oplevert.

Deze meid heeft ONTZETTEND hard aan zichzelf gewerkt, want dat is het na mijn eenmalige komst. Ze heeft mij altijd heel goed op de hoogte gehouden en waar nodig gaf ik haar nog advies. Met trots deel ik deze korte ‘after coaching’ video, van hoe Denise in haar eigen kracht is gekomen en daardoor in balans is gekomen met haar roedel. Je ziet dat de honden samen iet wat voorop lopen maar niet trekkend! Denise zit nu in de fase dat ze met die ontspannen riemen haar roedel zo naast haar wil hebben, want als ze de lijnen aanpast gaat dat al goed. Zo daagt zij zichzelf steeds meer uit tot zelfontwikkeling en dus groei. Alle lof voor deze dame, die eerst niet met één hond kon wandelen, maar dat nu wel met 2 kan. Hieronder haar update.

”Bijna één maand verder na het consult van Leidy en wat een geweldig verschil!

Ik ben het bewijs hoe onzekerheid in combinatie met perfectionisme zodanig kan botsen dat dit gespiegeld word naar de hond. We deden allebei op onze eigen manier ons best, maar gingen beide een andere kant op. Maar ik ben ook het bewijs dat waar er een wil is, er ook een weg is.

Ik had iemand nodig die mij liet inzien wat onder andere mijn onzekerheid met Bodhi deed. Een stuk wandelen bracht namelijk alleen maar frustraties met zich mee en er was geen bal aan; maar wel noodzakelijk als border-eigenaar. Ik vond die iemand, Life coach Leidy, die mij dit zetje in de goede richting gaf. Die mij liet zien dat ik niet onzeker hoef te zijn en dat mijn perfectionisme echt wel wat minder perfect mag. En dat ik vooral niet moet denken aan wat andere mensen denken. ‘Rechtop, ontspanning… show your boobs!’ (Of ook wel… borst vooruit 😉 )

De afgelopen maand heb ik zeker niet stil gezeten.. wandelen is (weer) leuk! Andere honden passeren hoeft geen opgave meer te zijn en zelfs met beide honden een rondje doen is weer mogelijk.

Het is keihard werken aan mijn eigen houding om mijn onzekerheid en perfectionisme aan de kant te kunnen zetten om te ontspannen en te genieten, maar stapje voor stapje bereiken we dit!

Ik geloofde er niet in; maar heb het toch gedaan!

Het wandelen staat weer in het teken van ontspanning en samen de wereld verkennen. Ik durf weer met twee honden over straat zonder dat we een bordercollie-slee vormen.

Waar een wil is, is een weg!

Ontzettend blij met de coaching van Leidy!”

Geef een reactie